Zalimin karşısında, Emekten yanayız, Emekçiden tarafız...

Zalimin karşısında, Emekten yanayız, Emekçiden tarafız...

Zalimin karşısında, Emekten yanayız, Emekçiden tarafız...Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Basın açıklamasıDünyanın bütün...

A+A-

Zalimin karşısında, Emekten yanayız, Emekçiden tarafız...Zalimin karşısında, Emekten yanayız, Emekçiden tarafız...

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Basın açıklaması

Dünyanın bütün kaderi sermayeyi ve büyük şirketleri elinde tutan, çok küçük bir mutlu azınlığın eline geçmiş durumda. Medya ve teknik olanaklar onlara hizmet etmekte. Böylesi bir dünyada 1 Mayıs her zamankinden daha fazla önem kazanmaktadır.

"Yarın yanağından gayrı herşeyi paylaşma “birlikte yaşam ilkemizdir...“

Yaşadığımız ülkede varlıklının daha varlıklı, yoksulun daha yoksullaştığı, devletin giderek sosyal hukuk yapısından hızla uzaklaştığı; Türkiye’de miliyonlarca insanın yaşama ve açlık sınırında yaşam mücadelesi verdiği bu durumda, Alevi toplumu olarak her yıl olduğu gibi, yine emekçilerin yanında, omuz omuza 1 Mayıs alanlarında olacağız.

Bütün varlıkları "can" diyerek kucaklayan, haksızlığın ve sömürünün karşısında mazlumdan yana tavır alan Aleviliğin tarihsel duruşu, yeryüzündeki yaşam için var olanın paylaşılmasını, emeği ve insani değerleri savunmak için 1 Mayis‘ta alanlarda olacağiz.

Haksızlığa, işsizliğe, yoksulluğa, eşitsizliğe,insanlığın düşsüz ve yarınsız bırakılmasına, doğa zıkımına karşı; insan ve tüm diğer canlılar için yaşam hakkını savunmak; ”gülü gül ile tartan“ Alevi felsefemizin gereği 1 Mayis‘ta alanlarda olacağiz.

Geleceğimizi,düşlerimizi,emeğimizi ve doğamızı sermayanin ayakları altında ezdirmemek için mücadele edenlerin yanında ve onlarla birlikte 1 Mayis‘ta alanlarda olacağız.

Sadece insan hakları değil, bütün kainatın yaşam hakkını savunumak icin 1 Mayis‘ta alanlarda olacagiz.

Toplumsal barışın sağlandığı, gelir dağlımındaki adaletsizliğin son bulduğu, halkça paylaşımın gerçekleştiği, barış dolu bir dünya için 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız.

33 yıl tüm baskılara inat verilen onurlu mücadele sonucunda Taksim Meydanı‘nda Işçi Bayramını kutlamak için, 1 Mayis‘ta emekcilerimizin yanında olacağız.

1 Mayıs eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve adaletin simgesidir. Bunları isteyenlerin ortak dayanışmasıdır…

Emekçilerin mücadele, birlik ve dayanışma günü 1 MAYIS Bayramı kutlu olsun...

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu

KAYNAK: Alevihaber.com - 30.04.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.