Zaman Gazetesi'nin Frenleri Boşaldı

Zaman Gazetesi'nin Frenleri Boşaldı

Zaman Gazetesi'nin Frenleri Boşaldı1 YILLIK ERGENEKON, 15 YIL ÖNCEKİ SİVAS KATLİAMINI YAPMIŞ!Ergenekon operasyonu ile iyiden iyiye gazeteciliği...

A+A-

Zaman Gazetesi'nin Frenleri BoşaldıZaman Gazetesi'nin Frenleri Boşaldı

1 YILLIK ERGENEKON, 15 YIL ÖNCEKİ SİVAS KATLİAMINI YAPMIŞ!

Ergenekon operasyonu ile iyiden iyiye gazeteciliği unutan dinci basın çarpıtmalarına devam ediyor. Daha önce Vakit Gazetesi'nin Maraş ve Sivas Katliamlarını Ergenekon Örgütünün yaptığı şeklindeki çarpıtma girişimlerine Zaman Gazetesi'de katıldı. Zaman Gazetesi "İlginç iddia: Madımak'ın arkasında Ergenekon vardı" başlıklı haberinde Eski Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu'nun ağzından "otelde öldürülenler arasında iki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu olduğunu" iddia etti.

Tamamen uydurma ve hayal mahsulu haberlerle Ergenekon Operasyonunu meşrulaştırma ve kötü olan ne varsa bu örgüte maletme girişimleri dinci basını rezil bir duruma düşürüyor. Kantarın topuzunu iyice kaçıran dinci basına hatırlatıryoruz: SİVAS KATLİAMI dinci, gerici, şeriatçı, faşist, ırkçı sürünün bir eylemidir. "Allah allah" nidalarıyla din adına insan yakan katil sürüsünü ne yaparsanız yapın AKlayamayacaksınız.

İlginç iddia: Madımak'ın arkasında Ergenekon vardı  
 
Tahir Hatipoğlu, Madımak’taki olayda ölenler arasında, MİT görevlilerinin de olduğunu ileri sürdü.

Sivas'ta yaşanan Madımak katliamının üzerinden 15 yıl geçti. Pir Sultan Abdal Şenlikleri'nde 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli ateşe verilmiş, 37 kişi yanarak hayatını kaybetmişti. Sır perdesi çözülemeyen olaylarla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. 
 
Eski Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu otelde öldürülenler arasında iki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunun olduğunu söyledi. O dönemde kamuoyunun 'bu işi dinciler yaptı' şeklinde yönlendirildiğine dikkat çeken Hatipoğlu, Ergenekon operasyonu ile günyüzüne çıkan bilgiler ışığında katliamın arkasında derin devletin olduğunun anlaşıldığını savundu.

Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, Sivas katliamının üzerinden 15 yıl sonra ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, Sivas'ta yakılarak öldürülen 37 kişiden 2'sinin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olduğunu ve bunu o dönemde MİT ile ilişkisi olan bir rektör yardımcısından dinlediğini söyledi. Rektör yardımcısının ismini açıklamak istemediğini belirten Hatipoğlu, "Bu kişi aynı zamanda bir üniversitede dekanlık yapıyordu. Konuşmamız sırasında MİT'i kastederek 'Ölenlerden 2'si bizim elemandı. Oraya şehir dışından gelenleri izlemek için gitmişler ve Madımak Oteli'ne müşteri gibi yerleşmişlerdi.' dedi. Ben şimdi Ergenekon ile ilgili ortaya çıkan bilgileri gördükçe, Sivas olaylarını kimlerin yaptığını daha iyi anlıyorum." diye konuştu.

Sivas katliamının 'derin devlet' işi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, o dönemde kamuoyunun 'bu işi dinciler yaptı' şeklinde yönlendirildiğine dikkat çekti. Çoğu kişinin bu çeşit yönlendirmelerle inandırıldığını anlatan Tahir Hatipoğlu, "Şimdi Ergenekon ile ortaya çıkan sonuçlara baktığımda Madımak olayının bir derin devlet işi olduğunu daha iyi anlayabiliyorum. Bu olay, dincilerin üzerine yıkılmak için yapıldı. Kontrgerilla, özel harp dairesi işiydi. Sivas'ta insanları ajanlar tahrik etmiş ve olaylar çıkmıştı. Bugünkü Ergenekon ile de irtibatının olduğunu düşünüyorum. O günün Ergenekoncuları şimdi devam ediyor." diye konuştu. Üniversite camiasında MİT'e destek veren ve aracılık yapan çok sayıda öğrenci ve hoca olduğunu da söyleyen Hatipoğlu, Madımak olayında ölenlerden 2'sinin MİT elemanı olduğunu kendisine MİT'e aracılık yapan üniversitede üst düzey görevleri de bulunan bir profesörün anlattığını kaydetti.
 
Tuncer Çetinkaya
ZAMAN - 03 Temmuz 2008, Perşembe

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.