Zile Karacaören cemevi açıldı

Zile Karacaören cemevi açıldı

Zile Karacaören cemevi açıldıTokat Valisi Şerif Yılmaz, Zile ilçesine bağlı Karacaören köyünde cemevi açılış törenine...

A+A-

Zile Karacaören cemevi açıldıZile Karacaören cemevi açıldı

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Zile ilçesine bağlı Karacaören köyünde cemevi açılış törenine katıldı.

Karacaören köyü cem evi açılışı için düzenlenen programda Vali Şerif Yılmaz'ın yanı sıra, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, Zile Kaymakamı Mehmet Eriş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Zile İlçe Jandarma Komutanı Bülent Ak, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Okunan duanın ardından Karacaören Cem Evi'nin açılış kurdelesi Vali Yılmaz tarafından kesildi. Karacaören Derneği Başkanı Ali Uğur, cem evi hakkında Vali Yılmaz'a bilgi verdi. Köy meydanında düzenlenen programda yapılan protokol konuşmalarında Karacaören Köyü Muhtarı Salih Uğur, Vali Yılmaz'ın açılışa katılımından duyduğu mutluluğu ifade ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Videnel, aydınlık yarınlara birlik ve beraberlik içerisinde koşar adımlarla yürüyeceklerini vurguladı.

Vali Şerif Yılmaz vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında, milli birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, "Bu yaz bütün köylerimizde şenlikler ver. Vatandaşlarımız bu şenliklerde bir araya geliyor, kaynaşıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası'nda ifade edildiği gibi demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Bu, kurumlarımızın tümünü ilgilendiren anayasamızın bağlayıcı ve düzenleyici hükümlerinden bir tanesidir. Biz devlet yöneticileri olarak buna sımsıkı bağlıyız. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, misak-ı milli sınırları içerisinde kim olursa olsun; doğudan-batıdan, kuzeyden-güneyden, hangi mezhepten, hangi dinden, herhangi bir inancı da olmasa; Lazı, Çerkezi, Kürdü, Yörüğü, kısacası herkesin birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde barış içerisinde yaşaması en büyük arzu ve temennimizdir. Bütün uğraşlarımızda bunun içindir" dedi.

Internet Haber - 02.08.2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.