Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan ‘Halk bostanları’ çağrısı

Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan ‘Halk bostanları’ çağrısı

PİRHA - Alevi Bektaşi Federasyonu, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan pandemi sürecinde halkın organik ve ekonomik gıda temini imkanlarının zorlaştığına dikkat çekerek, cemevlerinin bir bölümünü '

A+A-

Alevi Bektaşi Federasyou(ABF) yazılı açıklama yaparak, pandemi sürecinde halkın organik ve ekonomik gıda temini konusunda imkanlarının zorlaştığına dikkat çekerek, cemeclerinin bir bölümünü ‘Halk bostanları’ olarak düzenlemeye karar verdiklerini duyurdu.

FİDE VE TOHUM DAYANIŞMASI ÇAĞRISI

Mart ayının başından beri tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının hayatı olumsuz etkilemeye devam ettiği kaydedilen açıklamada, yaşamın her alanına yansıyan bu sürecin en çok halk sağlığını, organik ve ekonomik gıda temini imkanını zorlaştırdığına dikkat çekildi.

Alevi kurumlarının Pandemi sürecinin başından beri cemlerini, erkânlarını, halkın sağlığını öncelik sayarak durdurduğuna değinilen açıklamada, ‘Dayanışma ezilenlerin inceliğidir’ şiarıyla imkanı bulunan tüm cemevi, dernekler ve tüm sivil toplum kuruluşlarının bahçelerini düzenleyerek en az bir bölümünü “Halk Bostanları” olarak düzenlemek için çağrıda bulunuldu. 

“DAYANIŞMA YAŞATIR”

Bölgelerinde imkanı olan kurumları ise diğer kurumlarla fide ve tohum dayanışmasında bulunmaya da davet edilen açıklamada, “Üreten toplum olarak, kendi gıdamızı yetiştirebilir, dayanışmayla öncelikli ihtiyaç sahibi canlarla paylaşabilir, herkesin sağlıklı gıda üretip, tüketmesini sağlayabiliriz. Kurumlarımızın var oluş amacı sadece ibadet, Hakka yürüme erkânları ve kültürel çalışmalar değil, toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda imkanlarını tüm canlara açmak içindir. Yolumuzun gerekliliği de budur. Çünkü biliyoruz ki, dayanışma yaşatır, paylaşma mutluluk üretir” ifadeleri kullanıldı.  (HABER MERKEZİ)

Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan ‘Halk bostanları’çağrısı

Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan ‘Halk bostanları’çağrısı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.