‘Alevilerin mücadelesi ve yeni yol ve yöntem arayışları’çalıştayı yarın başlıyor

‘Alevilerin mücadelesi ve yeni yol ve yöntem arayışları’çalıştayı yarın başlıyor

PİRHA - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi'nin düzenleyeceği 'Alevilerin Hak Mücadelesinde Yeni Yol ve Yöntem Arayışları' başlığıya iki gün sürecek çalıştay yarın başlıyor.

A+A-

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi, ‘Alevilerin Hak Mücadelesinde Yeni Yol ve Yöntem Arayışları’ başlığıyla iki gün sürecek çalıştay düzenliyor. 14-15 Mart tarihlerinde Ataşehir Şubesi’nde yapılacak çalıştayın omurgası üç başlıktan oluşuyor.

14 Mart’da yapılacak çalıştayın ilk oturumu saat 11.00 ile 13.30 arasında ‘Demokratik Alevi Hareketinin Doğduğu Koşullar ve Mücadelesi’ başlığını taşıyor.

İkinci oturum saat 14.30 ile 17.30 arasında ‘Alevilerin Güncel Sorunları ve Talepleri’ başlığı ile devam edecek.

Üçüncü oturum ise 15 Mart saat 11.00 ile 14.30 saatleri arasında yapılacak. Üçüncü oturumda ‘Alevi Hareketinin Bugünkü Durumu ve Geleceğin Örgütlenme Yöntemleri’ konuları işlenerek çalıştay sona erecek.

“ALEVİ HAREKETİ DENETİM ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR”

PSAKD Ataşehir Şubesi, yapılacak çalıştay için şu çağrıda bulundu:

“Bugün Alevi hareketine yönelik sistemli, örgütlü bir saldırı var. Bu saldırılara aynı örgütlülükte cevap olunamıyor. Cevap olabilmek için soruları doğru kaynaklara sormayı kendimize rehber edinerek, “Alevilerin Hak Mücadelesinde Yeni Yol ve Yöntem Arayışları” başlığıyla iki gün sürecek çalıştay örgütlüyoruz.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.