PSAKD Ataşehir Şubesi: Cümle canları, yapacağımız basın açıklamasına bekliyoruz

PSAKD Ataşehir Şubesi: Cümle canları, yapacağımız basın açıklamasına bekliyoruz

PSAKD Ataşehir Şubesi, yapacağı “Her türden asimilasyona karşı Aleviler vardır, Alevilik Haktır” konulu basın açıklamasına katılım çağrısında bulundu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi, 28 Ocak’ta yapacağı “Her türden asimilasyona karşı Alev

A+A-

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi, 28 Ocak’ta yapacağı “Her türden asimilasyona karşı Aleviler vardır, Alevilik Haktır” konulu basın açıklamasına katılım çağrısında bulundu.

“Her yerde Aleviler vardır, Alevilik haktır” denilen çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

“Ezilen inançlar, halklar zapturapt altına alınmaya, toprağından sökülüp atılmaya, bozulmaya; ırkçı, faşist nefret dili ve asimilasyon politikalarıyla ayrıştırılmaya, yabancılaştırılmaya çalışılıyor.

Geçtiğimiz hafta Tokat Almus’ta yaşanan Alevi köylerinin haritalarda işaretlenmesi, bugün Yalova’da kapıların işaretlenmesi, kapılara şeriat bildirilerinin bırakılması, seçmeli zorunlu din dersleri gibi politikalar eşit yurttaş olarak görülmemenin, yok sayılmanın ürünüdür. Bu nedenle Eşit Yurttaşlık talebimiz daha cesur her platformda daha yüksek sesle ifade edilmelidir. Her türden asimilasyona karşı Aleviler vardır, Alevilik haktır.

Cümle Canları, yapacağımız basın açıklamasına bekliyoruz. Aşk ile.”

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum