Özür dilemişti; o doktor hakkında soruşturma başlatıldı

Özür dilemişti; o doktor hakkında soruşturma başlatıldı

Tokat’ta bulunan Alevi köylerinin harita üzerinden kırmızı işaretlenip Alevi yazıldığı ortaya çıkması tepkiyle karşılanırken, Tokat İl Sağlık Müdürlüğü, doktor hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tokat İl Sağlık Müdürlüğü, Alevi köylerinin harit

A+A-

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü, Alevi köylerinin harita üzerinden kırmızı işaretlenip Alevi yazılmasına dair yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, şunlara yer verildi:

“Tokat Almus Toplum Sağlığı Merkezinde görevli bir hekimin, merkezde asılı olan Almus ve köylerini gösteren haritanın fotoğrafını çektiği ve şahsi telefonundaki bu fotoğraf üzerinde değişiklikler yaptığı anlaşılmıştır. Hekim, beyanında Almus ilçesinin kültürünü ve köylerin eski isimlerini öğrenebilmek için haritada bu değişiklileri yaptığını ifade etmiştir. Haberlerde iddia edildiğinin aksine, müdürlüğümüzde ya da bağlı sağlık tesislerimizde böyle bir harita bulunmamaktadır. İlgili personel hakkında müdürlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır.”

DOKTOR ÖZÜR DİLEMİŞTİ!

Haritaya ilişkin PİRHA’ya konuşan doktor, kendisinin de Almus’lu olduğunu ve kötü niyetle böyle bir çalışma yapmadığını savunarak, “Toplum Sağlığı Merkezi’nde bir harita gördüm. Telefonumla haritanın fotoğrafını çekip zamanla üzerinde köyleri daha iyi tanımak için tamamen iyi niyetle oynamalar yaptım. Filyasyon ekibinde yer alıyorum. Bir hastaya ulaşmak için hasta yakınıyla haritayı paylaştım. Herhangi bir tepkiyle de karşılaşmadım. Daha sonra haberleri gördüm. Çok üzgünüm. Bu noktaya varacağını düşünmedim. Yanlış anlaşılmadan dolayı özür diliyorum” demişti.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.