Sarayın Sofrasına yayılan ve kapısından geri çevrilen Aleviler

Sarayın Sofrasına yayılan ve kapısından geri çevrilen Aleviler

Muharrem Orucu nedeniyle Beştepe'de düzenlenen iftara Halk müziğinin temsilcilerinden Cengiz Özkan’ın da katıldığı, Arguvan'lı Naci Muharrem Temiz ise içeri alınmayarak kapıdan kovulduğu öğrenildi.

A+A-

Muharrem Orucu nedeniyle Beştepe'de düzenlenen iftara Halk müziğinin temsilcilerinden Cengiz Özkan’ın da katıldığı, Arguvan'lı Muharrem Naci Temiz'in ise kapıdan güvenlikle alakalı bir sorundan dolayı geri çevrildiği ortaya çıktı.

Sarayın davetine katılmayacaklarını açıklayarak birleşen Alevi derneklerinin ardından Türk Halk Müziğinin önde gelen sanatçılarından olan Cengiz Özkan'ın katılması birçok Alevi derneklerinden eleştiri aldı.

Beştepe iftar davetine katılanlardan biri olan Türk Halk Müziğinin Arguvanlı seslerinden Muharrem Naci Temiz'di.

Beştepe'deki iftar davetinde fotoğraflarda yer almayan Temiz, kapıda yaşadığı güvenlik sorunu nedeniyle saraya girememiş. Eğer sorun çıkmasaydı, Cengiz Özkan'la aynı fotoğrafta Alevi dedesi Muharrem Naci Temiz de yer alacaktı.

Sarayın Kapısında kalan Naci'nin ne yaptığı öğrenilemezken, Cengiz Özkan elinde sazıyla  Erdoğan ve düşük profilli Binali ile kameralara verdiği poz basına yansıdı.

1 Haziran 2016 Berlin'de Türk Faşistlerinin mitinginde saz çalıp türkü söyleyende Cenğiz Özkan idi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.