Binali İpek

Binali İpek

Al Takkeyi ve Külahı

A+A-

2 Temmuz, MADIMAK/SİVAS Ülkede insanlığın başına gelmiş olan, en korkunç vahşi Katliamdır.
Bunu idrak etmek, anlamak neden niçinlerini, katliamda kaybettiklerimizi tanımak, bilmek, Derin Devletin, nasıl bir senaryo ile siyasal ve fügüran oyuncuları tezgahı işlettiğini görmek için baştan aşağı aşağıdan yukarı oluşturulan, siyasi perde ve yalanları çözmek, kişinin, eğer varsa Alevi kurumlarının, bağımsız, baskısız, etki altında olmadan, analiz yapmasından geçer..!!
Tabela da Alevi yazınca, Tüzük Alevi diyor diye, Alevi olunmuyor..!!
Sadice Alevi kökten gelenlerin, kendini Alevilik yaptığını zanneden insanlar topluluğunun, hengamesi ortaya çıkıyor.!! Tepki ile gelişen, Alevi hareketinde aklın düşüncenin, bilginin, tarihsel hafızanın çok fazla ehmiyeti olmadığını görmek için uzman, yada Profosör olmanıza, gerek yoktur.
Alevilerin bu topraklarda yaşadıkları, yüzlerce katliam, kırımdan, yakın tarihimizde, canlı görerek şahit olduğumuz katliamın, travmaların, insan psikolojisi üzerine etkilerini, davranışları sonuçları, Derin Devletin planlarını ne kadar etkili olduğunun, her açıdan görebilmek önemli olduğu gibi, buna göre bilinçli, farkında örgütlenmeler yaratmak,bunların kontrol mekanizmalarında, derin uzantıların olmasını önlemek gerekir..!!
Gelişmeler gösterdiki, Derin Devlet, Alevi hareketinde cirit atıyor..!!
Kurdurdukları dernekler, eğitip devşirdikler bir çok ajanlar, Alevi Toplumunun inançla olan can damarlarını kesiyor, kulluk itaati esas alan, milliyetçi ırkçı teba çalışmaları son derece ciddi boyutlarda,örneğin bir derneğin (CEM EVİ) nin 500 üyesi var ise, bölgecillik, milliyetçi gizli açık tavırlar, didikodu, karalama, çekememezlik, vs. İle İslam kuyrukçuluğu, egoları histeriye dönüşmüş, hastalıklı karekterler, ne hakkı ne hukuku, ne ahlakı, ne insan merkezli sevgiyi yansıtabilir,zaten görünen köyde kılavuz gerekmez...!!!
Bütün bu olumsuzlukların arasında, temiz olanlarında kirlendiği, masum, iyi niyetli insanlarında, zamanla ortamın kokusunu sindirdiğini görmemek için, kör beyinli olmak gerekir..!!
Bunlara rağmen, ümidini kesmeyen mücadele yürütmeye çalışan güzel insanları tenzih ederim.
Çoklu ideolojik tercihlerin, ayrışmada etkin rol aldığını söylemek yanlış değildir.
Bu konu yanlış anlaşılmasın, üst kimlik olarak, Alevi kimliği duruş ve davranışları, ahlakı terk ederek, ideolojik çıkar hesaplarına toplumunu kurban seçmek, bu yolla Derin Devlet projelerine geçişi kolaylaştıran yaklaşımlara, uzak durmaya becerebildiğimiz oranda, elbetteki farklı görüş, düşünce ve yaklaşımların bizlere katkıları olacaktır.!!!
Devletin ana ideolojik yaklaşımının, Alevi Toplumunun içinde, giydiği sahte sol elbise ile Alevilere kirlilikten, zarardan, zulümden, ölümden başka hangi katkısı olmuştur..?
Soluda, Aleviliği de anlaşılmaz kılan Derin Devletin asıl bu program projesi olduğunu anlamaktan daha ne kadar uzak duracağız..!!
2 Temmuz, 93 te Alevilere tezgah kuran Alevilerin içinden ve dışında aktörlerin işbölümü halinde, ortak çabası ile sonuca giden, farkında yada farkında olmadan, bu yangına ateş taşıyanlar ne kadar incelemeye alındı, hangi sonuçlar çıkarıldı..??
Alevilerin farkında olmadığı güçleri, Derin Devletin hedefi olmalarına en büyük nedendir..!!
Bütün Egemenler,zalimler, sömürücüler Alevi İnançsal değerleri ile çelişir.!.
Tabiki Alevilik doğru şekilde anlatıp uygulandığında, sistemin egemenin zalimin belası, insanlığın barışın kardeşliğin eşitliğin paylaşımın, mazlumların birliği, dayanışması bereberliğidir.
Aslında yapılmak istenen, bu ana işlevini tümden yitirmiş, teslimiyetçi, sorgulamayan kulluğa sesi çıkmayan, İslamcı mollaların insafına bırakılmış, otur, kalk Aleviliğidir.! Tabi buna Alevilik denilebilirse, zaten bütün Derin Devletin elemanlarının çalışması budur..!!
Sindirerek, katlederek, değerlerini elinde alarak, kendine benzeterek sonuca doğru gidilmek istenmektedir.!
Son yüzyılın, kaybolan, devşirilen Alevi nüfusu korkunç vahşi bir katliamın,her alandaki soykırımın, devam ettiğini açık beyanı ve tarihidir. !!!
Hislerini, görme kabiliyetini yitirenler, bu süreçte etkizileştirme tezgahlarında işlenmiş olanların, henüz tam anlamı ile bunu algılama sorunu yaşadığında görmeliyiz.
Sola yönelik acımasız operasyonlarda katledilen, yüzlerce, binlerce gencin, Alevi olduğu gerçeğini, yine sağ sol çatışmasında en ağır faturanın, bedelin, Maraş, Çorum katliamı akabinde, 12 Eylül Faşizminin yüzbinleri işkence tezgahlarında geçirirken ikame edilen Faşist düzenin, Derin Devletin 40 yıldır Sivas, Gazi, Gezi gibi belirgin açık net olarak Alevilere yaklaşımdır..!!
Hiçbir iktidar, egemen, bundan masum ve ayrı değildir.!
İçimizdeki bize benziyen, bizimle her örgütsel ortamı paylaşan, devşirmeler ve derin ajanlar, Aleviliğin rotasını İslam a çevirerek, pusulasını bozarak, efendilerine hizmet etmektedir..!!
Bu çürütme operasyonları aralıksız sürmektedir..!
Sloganımsı, baloncuklar savurarak değil, gerçekleri analiz edebilen, emin ağır adımlarla çözüm geliştirme, karanlığı aydınlatacak çaba mücadele ile gerçeğin peşinde örgütlenmeleri güçlendiren çalışmalara emek sunan, hak hakikat,eşitlik adalet, için ısrarla, azimle insanlığına, kimliğine, onuruna sahip çıkan, cümle Canlara.....
Gerçeklerin demi devranına..
Aşk ile...

02.07.2020
Binali ipek

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.