Binali İpek

Binali İpek

Alevi örgütlerinde genel kurul süreci

A+A-

Aleviler Son yüzyılda ilk kez bu oranda çok çeşitli Federasyonlardan oluşan Avrupa'da ve Dünyanın en uzak kıtası Austuralya ve Amerikada örgütlerini kurarak Dünya,da ki varlıklarını hissettirdi.

Bu örgütlerin oluşumunda Almanya öncelikli yerini koruyor, yaklaşık 160 Alevi Kültür Merkezi/Cem Evi ile AABF Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Diasporanın en yaygın güçlü örgütü durumundadır.

Bu yaygılık ve güç elbette Aleviler açısından bir çok yeniyi barındırmakla birlikte ALEVİLERİ hiç haz etmeyen, günümüze kadar zulümlerini Alevilerden hiç eksik etmeyen egemenlerin zihniyeti aynen ve daha kapsamlı genişliyerek devam ediyor.

Ülkeden binlerce kilometre uzakta bile Alevilere rahat vermiyorlar..!

Alevi örgütlerinde devşirdikleri yada içine yönledirdikleri Maskeleri Alevi işbirlikçileri aracılığı ile örgütlerimizi yalıtılmış egemenlerin yaptıklarına,politikalarına ses çıkarmayanlar topluluğuna çevirerek kendi kontrollerinde tutmak istiyorlar.

Devletlerin egemenlerin İslam çizgisi, algısı, Aleviler için hazırladıkları kalıba girmelerini sağlayarak,Alevi örgütlerini dolaysıyla Alevileri, İslami asimilasyonun cenderesinde tutmak istiyorlar. (Bundan amaç Aleviliğin yok edilmesidir.)

Bu bağlamda parelel yapılanmaların yanı sıra Örgütlerimizin kontrollerini kaybetmesini sağlamak için Aleviliğin içindeki bölgesel ve kültürel farklılıklardan hangi siyasal parti ve örgüte sempatilerine kadar,örgüt kadrolarının nelere zaafları dahil her ince ayrıntıyı hesap ettikleri kanısındayım.

Buna birde yapısal sorunlarıda eklersek egemenlerin işi dahada kolaylaşıyor.

Genel Kurul süreçlerinde ortaya atılan bir çok idda yada kişiler üzerinden geliştirilen, gerçek olup ,olmadığı ispatı bazen nerdeyse mümkün olmayan, idda vb. durumları avantaja çevirerek süreci yönetenlerin ve bundan nemalananları görmemiz,gerektiği kanısındayım.

Şefaf ,herkesin gönül rahatlığı içerisinde ,hiç bir şüpe ve iddaya mahal vermeden ,demokratik ,adil liyakata dayanan seçimleri gerçekleştirmek için samimiyetle her adayın ve kadronun görevi olması gerekir.

Düşmanlık ve kin üreten bir sistemden Alevilere asla hayır çıkmayacağı gerçeği ile Demokrasi, kollektif akıl birlikte Alevilere yaraşır, insanlığa örnek Genel Kurul,u gerçekleştirebilecek iken hırslarına gem vuramayanlara

Gelişimin önünü tıkayan,kendine şahsi ikbal ve imkan arayanlara fırsatçılara, yollar kapalı olmalıdır.

"Örgütsel demokrasi -tıpkı siyasal demokraside olduğu

gibi üyelerin ( Canların) kararlara katılmak sureti ile yönetimde

söz sahibi olduğu; etkin bir iletişim ve bilgi paylaşımı

ortamı ve eğitim faaliyetleri ile desteklenen bir yapıda

kendilerini geliştirme ve yeteneklerini sergileme

imkanına sahip oldukları gelişkin örgüt yapılarını

tanımlamak üzere kullanılan bir kavramdır. "

Elbette sıfır sorun mümkün değildir.

Önemli olan sorunların sağlıklı doğru vicdani çözümüdür.

Bürokrasi kullanılarak,kalın duvarlar üreterek, YOL, a dolaysıyla vicdan ve Adalete uymayan olayların yaşanması güç dengeleri üzerine, koltuk hesapları ile insana yapılan her kötülüğe,sesizce geçiştirmek, insanları basamak yada kurban seçmek, Alevilik değildir.

Emeği görmeyen,şaşı bakan,rahat yalan ve iftra atabilen,örgüt bünyesinde barınabiliyor ise elbette o bünye zehirlenecek yaşamı sağlıklı ve uzun olmayacaktır.

Vücdu saran,kangren olan sorunlar zamanında yapılması gerekenler yapılmadığı için çürümeye elbette yol açacaktır.

Alevi örgütleri,birer Sendika,siyasi parti vb.yapılar olmadığı gibi, Kanarya sevenler,Futbol taraftarları yada Rotary Club,ler değildir.

Alevi örgütlerini, liyakatı ve davası olmayanlara teslim edilmesi demek, Aleviliği anlamamak, YOL, u bilmemekle, yada kötü niyete eşdeğerdir.

YOL insanımızın, örgütlerin delegelerinin vicdani insani sorumlulukları vardır.

Bu sorumluluğu taşımayan abisinin,ağasının parmak ve göz işareti ile hareket eden,bütün bu olanların sorumlusudur..!

Düzen partilerini yada AKP, yi acımasızca eleştirenlerin aynayı yüzüne tutuğunda onların küçük versiyonlarını görmemesi,kararmış vicdanlarında körlüğünden başka bir şey değildir.

Şefaflık ve liyakat Alevi örgütlerinde olması,Alevi hareketinin en güçlü noktaya taşır,bunu içinde her insanımızın hasas olmasını diliyorum.

Tüzük ve Programların YOL öğretisinide mutlak dikkate alarak,hazırlık sürecinde kollektif akıl süzgecinden geçirilmesi, eksikleri önemli derecede giderecektir.

Oylama, el indir, el kaldır, yöntemi sadice en son aşamadır.

Hak adalet ve vicdanla YOL için hizmete kalkan,kimseye aklını vicdanını kiraya vermeyen

Kadim YOL, umuzun değerlerini anlaşlabilir,yaşanabilir olmasına emek veren, mücadele eden cümle canların gül cemallerine aşk olsun

Gerçeklerin demi devranına...

Aşk ile....

08.12.2020

Binali ipek

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.