Kemal Atalar

Kemal Atalar

Alevilikte üç mum

A+A-

Birinci Mum.:
Haq için'dir,Haq yaratıcı gücün insan nefsi ile tecelli etmesi ile En'el haq olmasıdır,Haq'ın ademde ( dogruda,mazlumda,) olmasıdır. Çünkü. : Mazlum öldürmez,yok etmez var eder yaşatır. Tıpkı toprak gibi tıpkı doga gibi yeniden yeniden dogar küllenmez,yanar ancak yakmaz,Yanar haq'a aslına gider ancak tekrar tekrar doğar.

İkinci Mum.:
Barış içindir ,Barışa elçilikdir,aracıdır,arayandır,
sorandır,Sorgulayandır,yandıkça eriyen,eridikçe aydınlatan,aydınlandıkça öğrenen  ögreten evrene erişen bütünleşen yol gösteren haq' yolunda alev olan ışık olan,toplumu evreni aydınlık etrafinda ilimde vahdeti vücuda erdirmesinde,bütün olmak için yol gösterici olandıŕ. Barış ve huzurlu yaşamdır.

Üçüncü Mum.:
Bütünleşmek,Bir olmak,yek olmak,tek olmak beraber olup her zorlugun ,her yanlışın üstesinden gelebilmek gelmek icin el ele gönül gönüle olmaktır, bir bedenle levhi mahfuzu yazmaktır, herkesi aynı kerteye koymak ,herkesi aynı gözle görmek, Zalimin karşısında olmaktır.

Bunun yaşamdaki felsefî anlatımı ile inanc literatüründe ki benzerlikleride tüm bedenlerde akıllarda renksiz olabilmek, haq ile haq olmak,haq'ı kendi nefsin ile sorgulayıp aynada kendine bakarak karşındakilere sui zanda bulunmadan çözüm üretip barışı huzuru içsellestirmektir.

Telefuzlarda kelime kullanımlarında yada maksadını aşan sözlerden ötürü  affıniza sığınıyorum..
Nihayetinde Beşer insanlarız..

Kemal Atalar

Önceki ve Sonraki Yazılar