Kazım Dursun

Kazım Dursun

Asimilasyonda şeytan üçgeni

A+A-
Yeniçeri katliamından sonra devlet eliyle uygulanmakta olan ağır baskı, zorlama, dışlama ve asimile politikaları sonucu gizlenme süreci içinde yaşamaya çalışan Kızılbaşlar, dergahların kapatılışı, Pir/Rehber/Talip ilişkisinin zedelenmesi, şehirleşmenin getirdiği olumsuz etkiler, yeni kurulmuş dernek ve örgütlerin işlevsizliği gibi bir çok nedenden ötürü geçmişinin kadim bilgeliklerinden uzaklaşarak günümüze geldiler.
Kızılbaşlığın inançla uzlaştırılmış bir "felsefeler yumağı" olduğu gerçeği unutularak, inancını islam'ın özü, kendisine kutsiyet yükleyen, soyunu sopunu 12 imam’a baglayan öğretisinde yeri olmayan Kerbe’ladaki iktidar kavgasıyla toplumu kandıran, Yezit üzerinde nara atıp ders veren önce kendi düşkünlüğü ile yüzleşmeyen Çakma‘lar ve bu Çakma’ların önünü açan genel kurulda Zübük gibi gerdan kıvıran, herkese mavi boncuk dağıtan, Çakma’nın yürüttüğü Cem’de en önde Hindt kafirleri gibi bağdaş kurup boynunu büken sözde dernek başkanlarının asimilasyona verdikleri katkıyı unutmamak lazım.
Öte yandan "Batini Bilgilere" sahip olmayan bir inanç önderi yol bilgilerin taşınmasında, gelişiminde ve aktarılmasında gerekli vasıflara sahip değilse hem kendisine hemde yola zarar verir realitesini bilen Oportinist yöneticileride asimilasyona olan katkılarını es geçmemek lazım. Asimilaosyonun olduğu yerde suskun ve tarafsız kalanlar veya asimilasyon yapanın saffında yer tutanlar evrensel haklarından çok onurlarını yitirmiş zavalıların öğretimizdeki yeri ‘’dilsiz şeytan’’ olup kapılarına kara taş bırakılarak düşkün ilan ederiz.
Bu yolun sahipleri yol için, tıpkı bir arı gibi geze geze en güzel çiçekleri bulmuş ve ballarını yapabilmek için diyar diyar dolaşmışlardır. Anadolu topraklarında üretilen bu balı Ulular, Pir’ler ve Ozanlar humanist felsefe ve Hakk aşkıyla gelecek nesillere deyişlerle aktarmışlar.
Arı vardır uçup gezer
Teni tenden seçip gezer
Zahit bizden kaçıp gezer
Arı biziz bal bizdedir
(Hasan Dede)
Alevi örgütlenmesinde gelecekte hatırlanacak mıyım, bilmiyorum ama şayet hatırlanırsam mağdur bir kişi olarak değil, cesur adımlar atmış ve ödemesi gereken bedeli korkmadan ödemiş biri olarak anılmak istiyorum. Bir de yalnızlığımı hafife almayin, onda çok kişinin emeği var
 
Saygılarımla,
 
Kazım DURSUN
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.