Binali İpek

Binali İpek

Bu yıl burada kalsın

A+A-

İnsanlığın İyi bir yıl geçirdiği söylenemez, Aleviler'e göre ise tehditlerin katlanarak büyüdüğünü söylemek, keşke abartı olsaydı.
Ülkede, Avrupa ve dünyada, hemen her yerde, Alevi örgütlenmesi İçerde ve dışarıdan, kuşatılmaya devam ediliyor.
Siyasal İslamcı Alevilerin, üretimi hızlanarak artıyor, evet üretimi diyorum.
Çünkü Alevi inanç ve düşünce sistemine aykırı, Irkçısı, yobazın türlüsü, Sol görünümlü gericisi, etnik milliyetçisi vs modeller ile çürüme üretiliyor..!!
İnsan merkezli, evrensel değerler ve duyguya sahip, Sevgi inancı Alevilik tüketiliyor..!
Kirli siyasetin her türlü oyununa rastlamak mümkün, kendine örgüt diyen, sözde Sol sosyalist yapılar, Lâikliği maske edinmiş Kemalist yapılar, bile hem devlet iktidarı ile hem İrani Şia ile arsız ve onursuzca Alevilğin bağnazlaşması projesinde misyon üstlenmiş, eskiden beri bunları laik zanneden, hatta sol gören, Sosyalist bilen sempatizanları aracılığıyla, Alevi hareketini sisteme angaje eden, biatçı edilgen sorgulamayan, Mollalarla yönetilebilecek, İnsan aklını öteleyen, köleci kul müridler topluluğuna evirme çalışması hızını artırarak devam ediyor..
Düşünsenize adam yada Kadın , hem sözde sosyalist hem karşısındakine, Zalimin dili ve öfkesini kusarak, ALİ'siz, Ateist dinsiz, Muaviye tohumu, Yezid, Yol yezidi vb. cümleler ile saldırıyor..!!
Üstelik bu dili kullanan, kendini Dede yada Seyid olarak tanıtan epey insan var.!
Yine bu sol sosyalist yada Kemalist olduğunu, dilinden eksik etmeyen muhteremler, İRAN şiası ile iş tutuyor, gençleri buralara yönlendiren çalışmalar yapıyor.
Bu bilinçsizce yapılan bir şey değildir. Kişilere indirgendiğinde, kimisi bilinç bulanıklığı yaşadığı için alet olabilir.
Ama bu Örgütlü gericiliği Alevi inanç sistemi, değerlerini, kadim gelenek ve rituellerimizi hedef alan gün gibi ortada duran bir gerçek, bu gerçeğin karşısında vurdum duymaz bananeci, menfaati çıkarı için sesiz, yada işbirlikçisi konumda, epey insanda maalesef bu suça ortak oluyor. Keza Aydın bilim insanı, Yazar,gazeteci, TV programcısı, Prof,Hukukçu, Akademisyen, Siyasetçi akıl hocaları perde arkası proje sorumluları Alevi Hareketinin içinde çok rahat hareket ediyor. Ev sahipliği üstleniyor.
Bu arsızca, hain plan, kökü Alevi olanlara dayanılarak yapılan, ahlaki kural tanımayan aleviliği bitirme savaşıdır.
Bu savaşı bilmeden yaşayan, masum yüzbinler zehirli dillerin döküldüğü, Aleviliğe uymayan uydurulan, İnanç rituelleri her geçen gün Alevilğin yerine koyuyor.!
Bu yıl böyle geçti, daha zorlu daha tehlikeli bir sürece doğru maalesef gidiyoruz.
Ama havada bahar kokusu, yürekte sevda oldukça, Kendine Önce insanım diyebilen, İnsanı merkeze koyan, Laik demokratik insan hakları yanlısı, Tüm kesimlerle birlikte bu karanlık tünelden çıkacağız..!!
Bu oyun kurucuların düzeni yıkılınca, bizim devşirmeleri işsizlik bekleyecek, belki Umreye gidip Suuda karışırlar, belki dükkanı Necefte açarlar, Yeşil sosyalistler ne olur bence renkleri değişir..!!
Kamufle olurlar..,
Geleceği günümüz gibi, bilim belirliyor. "Bilimden gidilmeyen Yolun sonu karanlıktır." (Pir Bektaşi Veli)
Er yada geç, Haklı haksıza akıl karanlığa üstün, gelecektir.
Gaxanınız, kutlu yeni yılınız mutlu sağlıklı geçsin, her şey gönlünüzce olsun.!!
Aydınlık yarınlarda görüşmek üzere...
Hızır Cümle Canlarımızın gerçeğin Yoldaşı olsun.
Gerçekler demine devranına...
Aşk ile..

31.12.2019

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.