Binali İpek

Binali İpek

Derin Strateji

A+A-

Ülkede son hız, hazırlık yapılıyor,AKP iktidarı (Alevileri) yasa kapsamına alacak, Diyanetin bir masası (Alevi) lere ayrılacak, Bu masanın sahibi, kim, hangi (Dede) olur, göreceğiz.
İslam, Mezhepleri bölümü, Caferiliğin bir kolu olarak, Bayram Namazı ( Cemi) Birlikte Cuma'ya, Kandile, Kutlu doğuma vb. Hac umre, bir miktar Necef, Kerbela, Ramazan orucu tutan, (esnek geçiş) kısmi tarikat boyutu uygulanacaktır. (Zaten bir çok örnekte görebilirsiniz) yani birlikte tef çalıp ilahi okuyarak, sarhoş olana kadar kafa sallayabilirsiniz.
İslamcı tarikatlar örneği ile H. Bektaş Dergahı yalıtılacak,zaten belli oranda bu işlem bitmiş (Allah, Muhammed, Ali) yűzyıllardır giydirilen takiye elbisesi , reel siyasal söylemleri , Kalın yeşil çatı ile tamamen resmi koruma altına alınacak, dışında kalanların vay haline..!!
Bu işte, iktidar, Muhalefet ( zınni olarak) , birlikteler, proje ortak yürütülüyor. İran’ın katkıları, desteği bazı Cem evi görüntüleri tamamen, Caferi Camii olduğu ap açık faaliyetleri devam ediyor.
Okullarda uygulanan din dersleri, aşama kaydetmiş, uygulamalı şekilde çocuklar Camiilere götürülüyor.
Kız çocuklarına baskı, türban, kreşe kadar indirgenmiş, Kadına yönelik şiddet patlaması yaşanıyor..!. Tabi bunda ağırlıklı seküler yaşam tarzını benimsiyenler hedefleniyor.
Arka bahçesine dönüştürdüğü, Alevi oylarından güç alan,
Muhalefet bundan evirebildiklerini, Sistemin içinde, kendine genel anlamda bağlamış durumda, Sistemin kurucu unsuru, Diyanet in kurucusu, Ana muhalefet, İstanbul örneği gibi, maaşlı Dede uygulaması başlattı bile elini çabuk tutmak istiyor.!
Özelikle son 35 yıldır, CEM, EHLİBEYT VAKFI gibi vb. ile bir çok yeni İslamcı alışkanlıklar edinen Alevilerin, buna itirazları çok zayıflamış halde, Üniversiteler hazırlık kapsamında, Alevi Bektaşi Kızılbaş konusunda, derin araştırmaları yıllardır yapıyor. Tezler, Paneller, konferanslar vs. ile yeterince analiz yaptıklarına inanıyorlar. En son çalışma Rize'den geldi. TAYYİP ERDOĞAN Üniversitesinden, (Ahmet Gümüş) son şeklini vermiş gibidir.
Zaten devlet nüfus tanımlaması yaparken %99 Müslüman cümlesini her halde laf olsun diye söylemiyor.
Sözde Alevi Yayın evi adı altında bir çok Kitap vb. yayınlar ile Alevileri bilgi kirliliği içinde bırakıyorlar
TV, ler Sosyal Medya'ya hızını artırmış durumda, İslamın özü MASALLARI içeren yayınlar yapılıyor.
Lâikliği Anayasanın mahzenine atmışlar üzerinde fareler cirit atıyor.
Eline Kuran tutuşturulmuş, 80lik ihtiyarların pil takılmış gibi gezdirilmeleri, Akademik ünvanlı devşirmeleri ile ele geçirdikleri örgütlenme alanları üzerinden
Avrupa Alevi hareketine yönelik, içeriden dışarıdan, ciddi kuşatma, en üst boyutlarda Düzenle iş tutmak isteyen, çok sayıda kişi göze çarpıyor.
Ocakzade tanımı üzerinden, oltaya taktıkları Ocakzadecikler ile
İslamcı Alevi Ocakları, çalışmaları tam gaz sürüyor.
Ülkede genelinde, Alevilerde, iç karışıklık üzerine kurulu, stratejik manipülasyonlar ile ayakta dimdik duracak yapı, maalesef yok denecek boyutta, Süslemeler ile donatılmış Camii ye özentiler ile devasa boyutta binalar yapmakla, Alevilik yaptığını zanneden zavallılar dışında, bilinçli şekilde Aleviliği binalara bağlayan, üst aklın hizmetkarları siyasetçi, belediye vb kanallar aracılığıyla edindikleri, maddiyata dayanan ağalık düzeninin, Alevilere hakim kılmışlar adeta, dile getireni ihraç ederek göz dağı veriyorlar.
Belediye meclis kararları ile ağzımıza çalınan bal, bizi tanıdıkları vs. söylemler süspansiyondur.
Alevi örgütlenmesi, taleplerini unutmuş, ne Diyanet in kaldırılması ne eşit yurttaşlık, ne diğer taleplerimizi dile getiren ortak davranışlar duyulmuyor.
Alevi hareketinin içinde, deneyim ve tecrübelerini siyasal okumaları, yapabilecek hemen, hemen, her Canımızı hedef gösteriyorlar.
Alevilği, İslamın Sunni mezhebin'den farklı yorumlayan tanımlamaya sarılan, cümle cühela takımı, ile onlara öncülük yapan uzantıları YOL u Yolsuza çıkarma adına ciddi çalışmalar, içinde edinecek makam ve ünvanlar ın peşinde değerlerini sunuyorlar.
Sonuçta tarihinden habersiz olanları, tarihi tekerrür ederek hatırlatır.
Günümüzün işbirlikçisi olanlar günü geldiğinde, kendisine ayrılan çöplüğü göreceklerdir.
Alevi İnancı’nın egemenler için sorun oluşturduğu gerçeğini, düşmanlıklarının bundan beslendiğini anlamamaları, bunlarla iş tutmak çıkar hesapları yapmak, sadice kendilerine değil geleceklerine çocuklarına, nesillere karanlık bir dünya bıraktığını unutmasınlar.
Alevi olmanın en önemli özelliği, insan merkezli, adalet duygusu, sorguluyan akıl, Çağın en iyi güzel en insani yaşamını hedefleyen, demokrasi, özgürlük bağlamında insan aklına ipotek koymayan geri ilkel sömürücü sistemleri, baskıcı rejimleri red eden tapınan değil, sevgi üreten barışçıl hümanizm olduğunu, Alevi tarihi bizlere söylemektedir.
Bunun sayısız örneklerini, Pirlerin, Uluları, Ozanların sözlerinde bulmak mümkündür.
Ocaklarımıza ihanet bulaştıran, rızasız himmetsiz, değerlerimizi kullanan, sefiller bilsinlerki,
Tarihte bizi katleden zalimlerin, söylem ve davranışları, icraatları bariz bir şekilde ortada dururken, gerici bağnaz ırkçı, ötekiliyen, katleden zalimlerin sofralarından beslenen devşirme çıkarcı inkarcı işbirlikçilere kapı açan yanında duran, onlara güç katanlar, sesiz duranlar İnsanlığa karşı suç işlemektedir.
Alisiz Alili tartışmaları değil, sorgulayan insani, Demokrasi, laiklik, özgürlük yanlısı eşit yurttaşlık talebini yükselten, hakkını hukukunu koruyan, Bilimsellikten yola çıkan herkese iyi bilirki, Alevi olmak devletin bize bahşettiği, egemenlerin rol biçtiği kılık ve davranışlar değildir.
İnanç kişinin kendi duygu dünyası ile ilgili samimi hisettikleri yaşadıklarıdır.
Bu hisler başka insanlar üzerinde tahaküm koşuları yaratıyor ise tehlikelidir.
Vicdan ve duyguya kapalı gösteriş çıkar amaçlı İnanç Alevilik değildir.
Kendine benzetme çabaları ile İnsanları inançlar üzerinden ipotek altına almak, güç devşirmeleri iktidar alanları yaratmak, zalimliğin temelini atmaktır.
Ocakzade diye ağa takılan, kendini insanlardan, elit ve yüksekte gören yönetici sınıf hayalleri kuranlar, ilkeldir.
Alevi İnsanı kendi İnanç sistemi içinde posta rızalık veren, rıza üzerine lokmalarını pay edebilen adalet toplumudur.
Can kavramında cinsiyet kimliklerini barış içinde bululturmuş, İnsanı yücelten eşitliyen bu güzel İnanç ve değerlerimizin peşkeş çekilmesine asla sesiz kalmıyacağız.!
Alevilere bütün bunlar yapılırken, kendine yurtsever, Sosyalist, Laik vb isimler ile adlandıran,, kişi ve grupların Aleviler aleyhinde,siyasal boyutta bile gericiler ile iş tutuyor olması, tarihe kara leke olarak geçecektir. Genel Kurul canbazlığı yapan sirk maymunları gerçeklerden kaçamıyacağını anlamaları çok zaman alacağa benziyor..!
Ülkemizde karanlığa karşı lşık olabilen tüm aydın yüreklere, Demokrasi ve özgürlük sevdalısı, Hakkı insanda gören arıyan cümle Canlara, gerçekler demine..
Aşk ile...

10.01.2020
Binali İpek

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.