Binali İpek

Binali İpek

Efendi

A+A-
"Her kıtavura bar kerdo,her unca hero."
Tırki (Eşşeği kitapla yüklemişler,Eşek yine eşektir.)
Dersim Coğrafyasından kültürel olarak dil ve gelenekleri bilen İnancını yaşayan, her vicdanı olan,gerçeklere taraf olanlar bilirki bu YOL, a islam sığmaz ,islami kalıplar dar ve baskıcı insan doğasına aykırıdır.
Uyarsan ,uyur uyanamazsın uymuyor her adı Ali olan,her kendince ehlibeyt aşkı diyen, döne, döne islamın hira mağarasında oturur,oradan çıkamaz..!
Eller aya siz yaya olmaya bıkmadınızmı..?
Eğer bir yerlerin adamı olmayıp kimseye,inancı değerlerinizi satanlardan değilseniz, tabiki böyle olmasına müsade etmesiniz.!
Simsarlara mal olmak,Dersimliye Dersim YOL inancına (Rèya hag) asla örtüşmeyen bir gerçeklik olduğunu anlamanız gerekir. !
Kuşatılmışlık, her yanı ile sürerken en çok'ta DERSİM, de Yeni (Rayber) lerin çıkarmak için derin /açık projelerin devam ettiğini gözümüzün içine sokuyorlar.
Efendinin biri söyleyor "Batıni" olarak Ehli beyt, İman falan feşmekan..
Bak Cigeram , bir çok şeyi Alevi toplumu insanımızın tartışması,sorular sorması araştırmalar yapması, tez ,anti tez ,tarihsel kültürel köklerinin yapısal özelikleri,dayanakları vs. üzerinden barışçıl olarak ele alabilmesi gerekir .
Ama kazın ayağı böyle değil, bunu yapmaya çalışanlara son derece sekter saldırgan ötekileyici davranışlar ile yaftalar yapıştırma ,kafa karışıklığının artmasına yönelik çabalar en sonunda en özünden "İSLAM "ızın yanında saf tutmak büyük padişahın dili ile hakaretlerde bulunmak, Şia Jargon,u ile bol bol cümleler sarfetmek seni ve sahiplerini ele veriyor..!!
Omuzlarına hangi apoleti takarsan tak, isminin önüne hangi rütbeyi koyarsan bugünler geçtiğinde Sey RIZA'NIN yeğeni,Alişer Zarife'nin katili ikrarsız( Rayber, in) ardılı olarak tarihteki lanetli rütbeyi alacağını bilmelisin.
Tabiki tercih senin ve senin gibi olanların.
Tarih iki türlüdür.!
1-Egemenlerin resmi tarihi
2-Mazlumların gerçek tarihi
1-Resmi Tarih:Hangi yapı olursa olsun, resmi, hakim, egemen ,güç, iktidar, kendi zor ve zorbalığına,haksızlıkığa kılıflar üreterek, gerçekleri kendine uyarlar, gerçek olmaktan çıkarır..!
Bu tarihe her daim itaat beklenir,dayatılır.!
2-Gerçek Tarih: Tamamen elde edilen bilimsel veri ve tanıkları ,mağdurların anlatımı ile bir çok delil,done,ispat, veri,tanık ile ortaya konulan gerçeği hedefleyen, doğruları bir çok riske tehdit ve baskıya rağmen oluşması zor olan tarihtir.
1936/42 sürecinde DERSİM, de yaşanan KIRIM ve bugün yaşananları örnek verebiliriz.
Yani Cigeram, ya hak ,hakikat mazlumdan, yada ille büyük şefler egemenler,dolaysıyla zulüm ve zalimden yana olacak sıfatını geleceğini ona göre tercih edeceksin
arada bir o yana, bir bu yana, nalına,mıhına, rengi kaçacak,içindeki insanlık Işığı kaybolacak ona göre yani tercih senindir.
Bak, Izzettullahın nuru kalmışmı..??
Tarihe doğru gözle bakmak,önce bilimle,vicdanla olur.!.
Boşuna sırtında kitap taşıma, beynin,yüreğin,vicdanınla taşı
Unutma bu YOL sensizde olur, efendi.
(Rèya hag ) YOL ,undan, izan,marifet alasın.
Yolumuzu, YOL,suza, arsıza, uğratmayan bu uğurda her bedeli ödemeyi göze almış,ödeyen,emek veren Cümle Canlar aşkına.. Gerçeklerin demi devranına
Aşk ile..
15.01.2021
BINALI IPEK
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.