Kemal Atalar

Kemal Atalar

Horoz vakitsiz öttüğü için mi öldürüldü...!

A+A-

Halk arasında kendine vazife olmayan işler nedeni ile bilmediği anlamadigi her konuya müdahil olan ve zamanı (..! ) gelmeden konuşan kişilere yönelik olarak ironi yapılmak sureti ile Hayvan temsili ile yapıştırılmış bir deyim.

Bu deyimi iki şekilde irdelemek gerekli-ki kişiler gerçekten bu söylemin ne amaçla söylendiğini ve gerçeklik payının tezcanli olmakla ilgisi olup olmadığı veya birilerinin tekerine ÇOMAK sokulduğu için mi söylendiğini yorumlama fırsatı bulsun..

Birinci kategori...;
Düz mantık ile baktığımızda herkesin de anlatacağı üzere ve dimağlara yer yapmış hali ile kendi işi olmadığı halde veya kendisini ilgilendirmediği halde bir konu olay iş vb durumlarla ilgili söylemde bulunmak yorum yapmak sağda solda dedi kodu tarzında konuşmak,
Bu durumda kimsenin haddi değil başka birilerinin özeline girmek laf söylemek za.ansiz ve yersiz kendini bilmeden konuşmak hem toplumsal olarak hem kişisel olarak etik olmadığı gibi kimsenin haddine de düşmez.

Bu nedenle bu tür eylemlerde bulunan kişilere reaksiyon olarak bu söylem uyarı amacı ile söylenir. Haklı mi haksız mi ,
 o durum ve içerik şekline göre değişebilir.

Ikinci Kategoride..;
Topluma yalan yanlış uydurma akıl okuma toplumsal ALGI yapmak sureti ile kişileri toplumların beyinlerini uyustirarak satın alma onları kendilerine kul köle yapma kullanmak için ortaya sergilenen tutum ve davranışlara karşı, gösterilecek geliştirilecek tepkiler söylemler ve karşı atak nedeni ile bunu toplumun içinden kendi vicdani aklı ve ahlaki olarak yanlışa yanlış denilmesi gerektiğinin idrakinde olan kişinin susturulmasi içinde söylenen ama bu kez tehdite dönüşen yani amacını aşan bir kast ile hiddet göstergesi.

Topluma karşı çalışma ortamına karşi iş arkadaşlarına aile fertlerine konu-komşularına arkadaşlarına karşı yapılan bu ALGI ve yanlışların yanlış olduğunu söylemek doğruları ortaya dökmek çıkartmak. ( Mafiya bağlantıları veya Covit- virüsün deki döngüler gibi ) çamurlaşmış çirkefleşmiş neresinden tutsan elinde kalacak olayların deşifre edilmesi toplumun aydınlatılmasının cezası en basiti ile  Erken Öten Horoz misali mi olması gerekiyor, yoksa geç kalınmış,
halkın anasının bellendigi ,
sosyal,Siyasal,Sağlık,Eğitim,Huzur ve ekonomisinin sıfırı tükettiği gerçeğini belgeli delilli ve bizzat resmi ağızlarca söylenmesi, olayın netleştirilmesi,
sabit gerçeğin ortaya çıkması adına çalışma yapılabilmesi için  soruşturma yargı ve tüm erklerin devreye girerek ortaya çıkartılmasına yardımcı olunması gerekmez mi..?
Buna rağmen yanlışları en azından sorgulamak adına konuşan dile getiren Başına,halka ,Savcıya
Horoz misalini uygulamak ne derece doğru ve ahlaki..?

Şimdi her iki kategori yi birlikte değerlendirdiğimizde Malum ( Erken Öten Horoz ) örneğinin kim yada kimler tarafından nerede ve ne için söylendiğini, dogrular ve yanlışlar  ikileminde ele alıp akıl süzgecinden geçirerek bizzat halkın karar vermesi gerekir diye düşünüyorum  yanılıyor muyum..?

Tabi..; iki yüzlülük yağdanlık ve riyakarlik yapmadan ,
çok da öyle tahsil , ilim akademik olmaya gerek duymadan sıradan vatandaş aklı ile irdelemeyi yaparak ,
yoksa işin içine kişisel çıkarlar Ego ve bana necilik girdiğinde pusula tersine dönüş yapar.
O zaman  tekilden tume doğru  horoz fiili tatbik edilir..!

Horoz doğru zamanda öter   bu nedenle  ölmesin
ancak DOĞRULAR zulümler olmasın hainlerde cezasını bulması dileklerimizle aşk ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar