Konuk Yazar

Konuk Yazar

Kâmil Insan - Zafer Şanlı Kökver

A+A-

Düşünür, Bilge insan Muhyiddin Şekur der ki:

“İnsan ancak dostları kadar büyür, dostları kadar gelişir.

Bu nedenle de İnsanın çapı da, dostlarının çapı kadardır.

 

Hayatta yerimizi kimliğimizi bizi tamlayan özelliklerden biride kuşkusuz dostlarımızdır.

Dost bazen bir sığınma, bazen de bir nefes alanı bazen bir güçlü duvardır. Dost bazen de bir deniz feneridir yolumuzu aydınlatan.

Dostluk aynı zamanda bir güven meselesidir, bugünlerde az rastlansa da.

Dostlar!

Size bir büyüğüm abim, dostum sevgili Kâmil Abiden; Kâmil Ateşoğulları’n dan  bahsetmek ve sizleri onunla tanıştırmak istiyorum.

Biliyorum ki aslında aramızda onu benden çok önceleri tanıyanların da hep çoğunlukta olduğunu.

Ama yine de birde benim gözüm ve kalemimden tanıyın istedim.

Kâmil abi 1944 Göksun (Maraş) doğumlu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Türkiye Orta Asya Amme Enstitüsü'nde yüksek öğrenimini sürdürdü. Daha sonrada Sendikacılık, dernek yöneticiliği ve serbest avukatlık yaptı.

Bir dönem de SHP Ankara Milletvekili seçildi. Kâmil abi çeşitli dergi ve gazetelerde çalışma yaşamına ve insan haklarına ilişkin birçok makaleler yazdı, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Türkiye adlı birde kitap ile DİSK ve İHD yayınları arasında 15-16 Haziran ve Çalışma Yaşamı temalı broşürleri yayınlandı.

Onu ben hep bir dönem beraber çalıştığımız Hünkâr Vakfın günlerinde o titizlikle el yazısı ile hazırlayıp masaya getirdiği, hep dostluk, barış, örgütlenme ve çağdaşlık ögeli önerileri ile hatırlarım.

Dostluklar hep bir sınav bir sınamadan geçer.Eşyanın tabiatı gereği hepde böyle olmuştur. Kamil abi bu sınavı, sınanmayı  Özellikle Alevi Bektaşi toplumuna yıllar içinde defalarca verdi defalarca bu sınamadan geçti.

Onu hep kah mücadele alanlarda  kah cem meydanında diz çökmüş özünü dar koyan feyzullah misali darda gördüm izledim.

Hayatın Kâmil Abi için hiç kolay olmadığına eminim, daha kısa zaman önce eşini kaybetti, dünya tatlısı bir oğlu var Batıkent’e herkes tanır hiç büyümeyecek çocuksu kişiliği ile herkesin sevgilisi hatır ve gönül bilir Umut’udur adı gibi Kamil abinin Umut’u

Şimdilerde Kâmil abi ile oğlu Umutla, baba oğul hayata tutunmaya direnmeye çalışıyor hala.

Kâmil Abi Alevi Bektaşi Örgütlemesinde başından beri hep içinde kurucu yol gösterici, bir kanaat önderi vakurluğu ile hep yer almış, bir kişidir. Bilgeliği, yola saygısı ve erdemli kişiliği, toplumsal saygınlığı, tanınırlığı ile hep bizden 10 adım önde olmuştur.

Öyle ki nerde bir eylem var Umut’u da yanında Kâmil Abiyi hep önde saflarda görürüsünüz. O Alevi örgütlerin Kâmil Abisi sıfatı ile koca koca genel kurullarının güvenilir divan başkanı dır hep

Hele o inci gibi el yazısı ile kaleme aldığı divan tutanakları hiçmi hiç aklımdan gitmez.

Kâmil Abi bu günlerde artık biraz yavaşladı, eşini kaybetmek ve oğlu umut ile ilgilenmek onu yoruyor, gözlerinde görüyorum bu yorgunluğu.

Dün onunla konuşurken birden aklıma geldi. Hacıbektaş Belediyesi Tarafında her sene verilen Dostluk ve Barış ödülüne en yakışacak İnsanlardan biriydi Kâmil Abi.

Bunca yıldır toplumsal barışın ve dostluğun gelişim bakımında onlarca çalışmaya imza atmış birisi olarak Kâmil Abiyi mutlaka bu ödül için adaylığa önerilmeliydi

Bu tamda benim için dostları sevenleri için bir vefa günü birlikteliği göstermemiz için vesileydi, tam vakti, tam zamanıydı,artık vakti gelmişti.

Hemen dostlarım ile STK yöneticileri ile görüştüm,

Evet Kâmil ATEŞOĞULLARI bu sene 2022 yılında açıklanacak olan Hacı Bektaş Veli Uluslararası Dostluk ve Barış ödülüne biz dostlarının artık adayıdır.

Kısa zaman bir dilekçeyi de atılacak imzalar ile Hacıbektaş Belediyesi Ödül kuruluna ulaştırma kararı aldık

Ayrıca bu önerime destek olacak tüm dostlara STK larına şimdiden teşekkür ederim.

Zafer Şanlı KÖKVER

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.