Binali İpek

Binali İpek

KI-MIL kımıllar..!

A+A-
Alevi hareketini, tabiri uygun (caiz) ise, kımıl gibi kemiren zararları son derece fazlasıyla olan Kımıl'ların, aslında bir çok insanımız farkındadır.
Zaman ve zemine kendini uyarlayan,hareketin fidanlarını başaklararını kemiren gelişmesini önleyerek, emekleri boşa çıkaran, bir çok kımıl, Alevi hareketinin gövdesini sarmış durumdadır..!!
Zararlı bu türlerden kurtulmanın yolu, hareketin organlarına sinmiş, kurum ve kurullarına hakimiyet kurmuş hastalıklı bünyeyi yenilemek işgal ve istilayı sona erdirmekten geçmektedir.
Bu nedenle, popülist değil emekçi,üretken,çalışkan gerçek kişiliğin önünü açmak,inançlı davasına, insanlığa, Alevi hal ve harekete ,ahlaka,kültür ve değerlere hakim, bağlı,bilimsel metodları esas alan, şefaf anlaşılabilir, samimi değerlerimizin hizmete dahil edilmesinden geçmektedir.
Alevi hareketinde, elbette samimi çalışkan ,üretken insanlar var,.var olduklarınıda görüyor, biliyoruz.
Ama git gide kirlenen,kirletenler olduğu söylemi maalesef gerçektir.
Iftira, yalan kampanyaları ile, ahlaki çöküş ve kirlilik emek ve liyakat yerine gizli açık kadrolaşma, yalakalık,gerçeklere arkalarını dönen yalana yüzünü dönerek samimiyetzilikte tavan yapan, rantçı sahte kişiliğin hakim olduğu bir anlayışa ,Alevi hareketi ,örgütleri, kurum ve kurulları adeta teslim olmuş durumdadır.
Alevi hareketinde, Alevilik, görsel olarak, şekilsel uygulanmakta adeta teatral gösteriler yapılmaktadır.
Mürşit, Pir, Rehber,Dede,Ana,Babalar da ,Ocak mirası tüketilerek bizzati Ocakzade kavramlarının bolca kullanıldığı ,helal sertifikalı,dikmelerin toplumun rızası sorulmadan Babaların piyasaya sürüldüğü görülmektedir.
Elbette derin ilişkiler üzerinden, ajan faaliyetleri ,manipülasyon ,siyasal müdahale açık örgütlenmeleri ile Alevi hareketi kendi içinde ciddi oranda bölünmüşlük ve kaosta yaşamaktadır.
İster inanç kurulları,ister gençlik ve Kadın hareketleri, cılız ,yetersiz ,etkisiz
Olmakla birlikte Özelikle yumuşak karın olarak inançsal temsiliyet sıfatı üzerinde üretilen bol sayıda çakma Dede ,Ocakzade gericiliğin merkez alarak faaliyetlerini artırmaktadır.
Ilkesizlikler ,kuralsızlıklar, adamına göre muamele, vitrin mankenleri, Çıkar ve koltuk kapma rant devşirme vs.bir cümle olumsuzluklar bolca mevcut diyebiliriz.
Alevi örgütlerinde şefaflık, olmaz ise olmazımız olmalıdır.
İftra ile yalandandan değil samimiyetle
Soran,sorguluyan, eleştiren, düşman değil, aksine toplumsal gelişmemizin dinamiğidir.
Soracağız...!!! Sorguluyacağız...!!!
Yalnışları eleştireceğiz..!!!
Tarafımız YOL ve vicdanımızdır..!!
UZAY çağında kimse Alevileri bağnaz gerici bataklığa çekemez..!!
El öpenden, el öptürende taraf asla olmayacağız..!!!
Adamcılık,kişi taraftarlığı üzerinden geliştirilen iç bölünmeler, dar grupçuluk menfaatleri esas almakla birlikte toplumsal değerleri,birliğimizi aşındıran ,insanımızı kendi içinde öteki haline getiren ,düşmanca kutuplaşmalar üretmektedir.
Uluslararası boyuta, Alevi örgütleri düşmanca bir gerici kuşatmanın altında tutulmaktadır.
Bunun paravan yapay örgütleri, Alevi hareketini içerden ,dışardan kara ,çirkin propagandanın, çalışkan üretken insanımızın, tüketilmesi hedeflemektedir.
Düşmanla aynı parelelde hareket eden ,kurumları işlevsiz veya gericileştiren teslimiyetçi ve biata dayanan ahlaki değerleri tanımıyan kişilerinde aktive edildiğini görmemek körlük olur.
Feodalizmden faydalanarak,bölgeci,dilci, etnik davranışlar üzerinden insan kafalayan,gerici söylemlerin dilci kılıflar içinde sempatik göstermeye çalışanların dertleri, YOL değil ,puan kazanarak örgütleri kontrollerini artırmaktadır.
Insanımızın üretiğini tüketen,YOL, u yolsuza ,uğursuza, arsıza çıkaran, yolları ,Devletlerin derin planları ile buluşanlar, sadice menfaatleri uğruna her türlü dalevereye geçit verenenin her Canımızın farkında olduğu,gördüğü, bildiği bir Hızır ayı diliyorum.
Çünkü mücadelenin başı, bize örülen tuzakları görmek ve anlamaktan geçer..!!
Kımıllar ve onların üzerinden YOL, umuzu hedefi haline getirenlere karşı sarsılmadan,onurlu ,dik duran cümle canlara muhabetle ,gerçeklerin demi devranına Aşk ile...
 
Binali ipek
27.01.2021
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.