Kemal Atalar

Kemal Atalar

Kime Müstehak...!

A+A-

"Müstehak mı Demeliyiz" bu deyim aç sefil perişan coplukten ekmek toplayan, veya inancı gereği dürüst namusu dairesinde vatansever yada her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsak mazlumun yanında zalimin karşısında olduklarını söyleye sözüm ona demokrat, solcu ,adil ve hakikatte n yana olanlar ( ımız ) ın son çeyrek yılda içinde düştükleri durum karşısında sergiledikleri tavırlar nedeni ile tepki maksatlı söylenen veya en azından aklımızdan geçirdiğimiz protesto şekli..

Fakat ilkel çağlardan günümüze tüm kralın,Cunta,Monarşi,Kapitalist,Sosyalist,Dinci aklımıza gelen tüm yönetimlerde mevcut insan ( halk ) tiplemesi yalakalik ve yanar döner olmak ve her halükarda karlı çıkmak ve aynı bu yanar döner bukalemunlarla aynı zamanlarda aynı ideoloji,inanç ve felsefe içinde olan biz ( onların deyimi ile ) Ahmaklar , hep hak hukuk insanlık birlik barış yaşam çağrıları yaparak yanmış yakılmış zindanlara atılmış sürülmüş işinden gücünden olmuş ve hatta çarmıha gerilmiş derilerimiz yüzülmüş parçalara ayrılmışız yinede bildiğimizden dönmemiş çok ağır bedeller ödeyerek AHMAK,MÜSTEHAK Durumuna gelmişiz.

Evet şimdi MÜSTEHAK kime , bulunduğu yer ve zamanda zulme yanlışa dur dediği için bedenini verenlere mi yoksa bukalemun gibi YALAKA olarak hayatın tadını çıkartan sahtekar yobazlar mi.. Demek gerekli..?

Her iki açıdan da baktığımızda her iki acı daki insanlarda hak ettiklerini yaşıyor ve yaşatılıyorsak.

Çünkü. ;
Birinci kategoridekiler
,Dünyayı bilmemem nerelerine takmış fir fir döndürüyor ve yaşıyor,başkalarının açıları göz yaşları üzerinde,

Ikinci Kategoridekiler de ,
kendilerince herkesin yaşam hakki olduğu ve huzur barış ve aydın gelecek için küllerimizden var olmak şiarı ile bu gün yok olup yarın var edebilmek için mücadele ederek karşıdaki yalakalarin acılarını kemerlerini de içsellestirip ahmakligi ( onların deyimi ile ) kabul ediyorlar.
O zaman hangi biz AHMAK ve MÜSTEHAK  etmiş oluyoruz..!

Peki..;
Dünya da insanların kominal yasamları ile başlayan bu ALGI logaritmasi hangi psikolog ve sosyologlar tarafından veya Toplum bilimciler tarafından doğru bir teşhis ile tanımlanacak..?

Yapılanın hangisi doğru hangisi yanlış, yalakalar için  bedenlerini verenler mi AHMAK yoksa kendileri için insanlık için bedenlerini verenleri kendilerinin gündelik havas ve çıkarları uğruna harcayıp gününü gün edenler mi MÜSTEHAK..
Kim kime MÜSTEHAK demeli.. aşk ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar