Binali İpek

Binali İpek

Konsolos meraklısı Aleviler

A+A-

Aleviler artık uluslararası boyuta diplomatik ilişkiler buluyorlar, çok ciddi çalışmalar peşinden koşan, derin araştırmalara kendini vakf eden kimi zatı muhteremler, İRAN KONSOLOSULARI İle temas kurabilecek derin, engin bilgilere sahipler..!
(Türk konsolosluk müdavimlerine aşina olmuştuk) Bunlar İrani araştırmalar peşinde
Sonuçta İRAN, dan gelen köklerimizi bulmamız gerekiyor..! Öyle değil mi..???
Hani hep deriz ya...! Dedelerimiz HORASAN, dan geldi.
Ne yapmak lazım, ilim İRAN .,da olsa ara bul..!
EVET İran’ın molla rejim Konsolosluklarında olağanüstü bir bilim var, faydalanmak gerek,
Bilginin kaynağı İran konsolos mollaları, Aleviler'e bol resimli kanlı oklu çizimleri foto roman ile bolca bilgi boca ediliyordu. Ama o yetmez, canlı canlı dinlemek gerek, Sayın Molla konsolosları çook faydalı olabilir. Tabiki bu zatları ağırlamak gerekir..! Zamanında çok çok rahmetli (Alevi) biri, İranlı Molla konsolosları o kadar sevmişki, vasiyetini ona göre bırakmıştı diyorlar. Hem bu konsolos efendiler, eli boş gelmez, yanında bir kaç İranlı PROF getirirler, valla aldığımız bilgilerle ihya oluruz. Hatim indirir, bir acayip oluruz. Kadın sorunu yok, muta nikahı ile özgür evlilikler, yap boz boş ol bitti..! Olmadı recm edersin.
Hepiciği Humeyni gibi kutsal soydan gelenlere ne ala memleket..! İtikat imanı olmayana, 80 değenek, Yüksek adaletli şeriat mahkemeleri, şapır şapır İnsan asıyor konuşan yok..!! İtaat mükemmel.! Efendim Alevilerin geldiği yer neresi...???
Erdebil, Horasan bence bu sevgili abiler ablalar uygulamalı olarak yerinde yaşamalı Aleviliği, daha bir başka alim olurlar.!!
En azından bizden uzak bir keyifle sürerler.
Turlar çoktan başlamış, ama gidip geri geliyorlar, Erdebil, KERBELA Necef, falan feşmekan, İran, Irak,a Akademi turizm organizesi götür getir yapıyor..! Gidin kalın oracıklar sizin kutsalınız.. Ama git gel Alevi örgütlenmesini bir birine kat, ne güzel bir metod, siyaset yapmıyorlar, daniskasını rezilini yapıyorlar. Bu molla çırakları çocuklarımızı zehirliyor, kendi çocuklarını bu alanda yetiştiriyor..!
21.Yüzyıl da tüm baskı ve asimilasyon yöntemleri ile YOL umuza insanımıza düşman iç kurtlar yolu ile çürümüşlük aşılıyorlar.!
Hepsini ipi bir merkezden, kuyrukları biri birine bağlı, aynı kabtan yiyor aynı kokuyu yayıyorlar.!
Ocak diye diye, molla eğitimi veriyorlar.
Birileri bu ballı katran ekmeği görmüş olacakki, oldukça yılışık, tutarsız omurgasız hesaplar içinde şirinlik yapıyorlar.
Bu şirinler grubunu her kıyafette görmek mümkün, Alevilerin yaratığı değerleri kullanıyor..! Abilerini işaret parmağına göre kör sağır dilsiz oluyorlar..!! YOL, u, Yolsuza uğratanın, görüpte, haksıza ses çıkarmayanın, ahlakını çıkarına peşkeş çekenin, davasında sahtekar olanın, Hak hakikata düşmanlık edenin, karşısında durabilen Cümle Canlara
Gerçekler demine
Aşk ile....

16.12.2019
Binali İpek

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.