Özcan Öğüt

Özcan Öğüt

Ne Aleviler İslam'ın Özü, Ne de İmamlar Alevileri Temsil Edebilir!

A+A-

Siyasal islamcı egemen anlayış ve müttefik halinde oldukları çeteler, din adamlarının resmedildiği aşağıdaki görsel üzerinden günlerdir İstanbul Büyükşehir Belediyesine saldırıyorlar. Üstelik bunu yaparken görselin orijinalinde yazmayan din isimlerini de üstüne yazıp, kendilerince çok açık ve net bir yönlendirme yapmaya çalışıyorlar.

Bunun üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) nezdinde 'Ekrem İmamoğlu Aleviliği ayrı bir din olarak tanıttı' algısı yaratarak kendi cenahlarında çok etkili olan Alevifobi üzerinden bir yandan İmamoğlu'na vururken, bir yandan da Alevilerin görünürlüğüne tahammülsüzlüklerini bir kez daha göstermiş oluyorlar. Alevi inancını görmemezlikten gelmeye o kadar çok alışmışlar ki pişkinlik ötesi bir cüretkarlıkla sırf bu nedenle, İmamoğlu görevden alınsın diye sosyal medyada kampanya başlatacak kadar küstahlıkta sınır tanımıyorlar.

İBB'nin bu görseli şehirde yaşayan tüm farklı inançları kucaklama şiarıyla tanıtımına eklediği ve bundan ayrı bir din çıkarmak gibi bir derdi olmadığını kitapçığın tamamını okuduktan sonra anlamak çok rahat mümkünken, İslamcılar aslında her zaman farkında oldukları bilinç altlarındaki bir gerçekliğin algılarındaki seçiciliğiyle bunu bir suçun ifşası olarak pazarlamaya çalıştılar.  

ibb.jpg

Bir görsel üzerinden kıyamet koparmaya çalışan bu zihniyetin en başta kendilerinin inanmadıkları gerekçeleri ise; "Orada zaten İslam'ı temsilen Müslüman bir din adamı olarak bir İmam görseli var ya Alevi dedesine ne gerek var? Ki bu durumda Alevileri de zaten o imam temsil eder. Nihayetinde Aleviler İslam'ın özü değiller mi?"

HAYIR. NE ALEVİLER İSLAM'IN ÖZÜ, NE DE O İMAM ALEVİLERİ TEMSİL EDEBİLİR!!!

İşte Aleviler gür bir sesle bunu haykırmayıp bunlarla Müslümanlık yarışına girdikçe, kendilerini yok sayanlara meşruiyet zemini kazandıran böyle zırvaları daha çok duyarlar. 

Oysa Alevi topluluklar, tarihte bulundukları coğrafyalarda geçmişten günümüze bu İSLAMİ profile hiçbir zaman sığmadıkları için hep katledildiler. Şeyhülislamlar bunun için katli vacip kılınan fetvalar yayınladı. Birçok Alevi katliamı da, İslam'la olan alakasızlıklarını hatırlatan provokasyonlarla başlatıldı.

Geçmişte Alevi katliamlarında imzası olan Şeyhülislam Ebüssuûd efendiye ve günümüzde onun devamcısı olan, vaazlarında sıklıkla Alevilerin İslam dışılığına atıf yaparak hakaretler yağdıran Kadir Mısıroğlu'na saygı ve sevgilerinde asla şüphe olmayan kişiler bugün hep bir ağızdan; "Alevilik, İslam'ın dışında bir din olarak gösterildi..." diyerek İBB'ye saldırmaktalar.

Oysa kapalı kapılar ardında bu sevgi ve saygı duydukları Alevi cellatlarının ezberlerini tekrarlayıp Alevileri mütemadiyen aşağılayan, görmezlikten gelen, kendilerinin ait oldukları inançla alakasızlığını en iyi bilen ve en fazla dillendiren siyasal İslamcılar hepsi bir anda Alevileri hidayete erdirip İslam'ın merkezine oturttular.

Bu son günlerde yaşanan sadece bir görsel üzerinden kopartılan fırtına bile Alevilerin arafta kalan durumunun siyasal İslamcıların suistimaline ne kadar müsait olduğunu göstermektedir. Aleviler geleneksel İslami ezberlerin peşine takılıp bu zihniyetle Müslümanlık yarışına girmektense, onlara benzemediği için yüzyıllardır yok edilmeye çalışılan kadim inançlarını yaşatmaya çabalamalılardır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.