Binali İpek

Binali İpek

Nörüyonuz...???

A+A-

Anadoluda bölge ve hatta kentlere göre ağız veya şivelerin varlığı hepimizce malumdur.
Bu bağlamda işin ortasında giderek nörüyonuz dedik..!!
Dünyadaki tüm Alevilerin Diasporadaki en geniş ve güçlü örgütlenmesi olan AABK tüm kuşatmaları, saldırı ve manipülasyonları, boşa çıkarabilecek birikim ve güce,olanaklara sahiptir.
Ülkemizde Aleviler üzerinden uygulanan, Politik baskılar ve ayrımcılığa karşı ,Alevilerin hak ve menfaatlerini korumak ,güçlendirmek nihayetinde, eşit yurtaşlık ,demokratik hak ve özgürlükleri elde etmek için,bulunduğu Ülkelerde asimile olmadan, öz kimliği ve duruşu ile varlığını, insanlık ailesi içindeki yerini kendi birliğini korumak ,güçlendirmek geliştirmek ,emek ve mücadele edenlerce sahiplenilen ,bir Alevi örgütlemesidir.
Bu misyonun görev ve sorumluluğu vardır..!!
Ülkemizde Aleviler üzerinden geliştirilen, baskı, her türlü ekonomik sosyal,siyasal,asimilasyoncu şiddete karşsında, tavır alan,almayan, her Alevi ,çeşitli olaylar üzerinden, riskiler yaşamak, farkında yada değil, bedeller ödemeye devam etmektedir.
Ülkede yaşayan tahmini nüfusun %30 dan fazlasının, Aleviler olduğu gibi kökleri, kültürel genleri ,yaşama bakışları ile çağdaş aydınlık,demokrasi yanlısı, azımsanamıyacak ciddi büyüklükte bir nüfus ile birlikte bu oran %70 leri geçmektedir.
Bu büyüklükte nüfusun, Demokrasi yanlısı olması karşsında, en çok hakaret baskı zulüme uğrayan başta Alevi toplumu olmak üzere, içinde olduğu yine bu kesimdir.
Halkların, kültürel köklerin, inançsal değerlerin, Mozaiği olan Ülkemizde hakim iktidar mantığı , Irkçılık, gerici dincilik, tekçiliğin hakim olduğu Politik variyasonlarda yönetilmiş,yönetilmektedir.!
Git gide gericileşen,tüm maddi sermaye ve diğer varlıkları uygulanan politikalar üzerinden,emperyal pazarda yitirilen, açmazlara itilen Ülkemiz insanları, gergin kamplaşmalara itilerek , şiddet ve baskı altında tutulmaktadır.
Zorunlu islam din dersi bile faşizmin yüzünü göstermektedir.
Bu bağlamda ,Alevi örgütlerine insan hakları ve eşit yurtaşlık, demokratik birliğin, mücadelesi sonucunda, Ülkede yaşanan sorunlardan mağdur edilmiş insanların, hak ve menfaatlerini korumada, gücü ,etkisi oranında ,yardımcı olması gerekir.
Bu sahiplenme, kuru, sıkı açıklamalar
bildiriler vs. etkisi hisedilmiyecek basit davranışlar elbette değildir.
Mağdurların resimlerini sosyal medyada göstererek,yalnız değilsin diyerek,yalnız bırakmak hiç değildir.
Toplumun gazını alacak hararetli nutuklardan sonra, yan gelip yatmakta değildir.
Kişilere özel, emmisi ,dayısı olana sahiplenmekte, bu durumu kurtarmaz.!!
Başta AABK ve diğer tüm Alevi örgütleri, varlık amacı,sebebi olan topluma karşı görevlerini yerine eksiksiz getirme, zorunluluğu vardır.
Bu nedenle varlar,bunun için insanımız emek vermektedir..!!!
Genel kurullarda yönetici olmak için neredeyse siyasal partilerdeki davranış bozuklukları, yıpratma vs. taktikleri ile yarışlara girenlerin talip oldukları görevin sıradan vitrin,ünvan meselesi olmadığınıda görmeleri gerekmektedir..!!
Mücadele,kararlılık,farkındalığın yeterince gelişmediği ,egoların tatmin edildiği, kişiliklerin alanları, Alevi örgütlerinde yönetici olmak değildir, olmamalıdır..!
Alevi örgütleri ,İnsan hak ve özgürlüklerine yapılan saldırılar karşsında, fiili adımlar atacak iradeyi gösteren mekanizmaları , insan hakları izleme büroları, Her türlü yardım,destek çıkabilmek için yardım kurumları ,organizasyonları ,diplomasi ofisleri, dış ilişkiler ağını kurmak zorundadır..!
Bunların olmasına engeller oluşturmak,manipülatif davranışlar iyi niyetle açıklanamaz..!!
Kadro sorunu yoktur. !!!
Benim adamım sorunu vardır...!!!
Var olan potansiyeli gözlerine taktıkları ,tarafçılık gözlükleri nedeni ile görmeyenler sorunu vardır..!
Aleviler, örgütlerinin sadece cenaze kaldırma, TV. bol bağlama dinliyerek bir iki kez Akm cemi ile YOL, un yürüyeceğinide inanmamaktadır.
İnsana dokunan, hizmetleri artırmak, örgütleri daha güçlü yapacağı muhakaktır..!
Örgütsel imkanlarımız, kişilerin,yada menfaat gruplarının tekeline bırakılmadan, şefaf anlaşılabilir,savunulabilir olmasına özenli olunmalıdır.
İnanç adına Makam işgal edenler toplumu ayrıştıran,ötekiliyen düşmanın sarfettiği cümle ve davranışlarda özenle kaçınmalıdırlar.
Alevi toplumu, bilinen yüzlerce yıllık mezalimler yaşamış, bulunduğu coğrafyasında ,sürekli ,kesintisiz baskılara,hakaretlere maruz kalmıştır.
Birliğimizin daha güçlü dirayetli olmasına, şefaf, sorgulanabilir,eleştirenlerin düşmanlaştırılmadığı ortamın sağlanması ile mümkündür.
Güçlünün korunduğu,zayıf bilinen ve görünenlerin hırpalandığı ortamların Alevi örgütü olamıyacağı açıktır.
Alevi örgütleri, rant ve saltanat örgütleri değildir.
Buna yönelen eylimleri önlemek için tüzük ve programların, özenli günümüzün ihtiyaçlarına cevaplar verebilecek nitelikte olması gereklidir.
Inançsal kimliğine yaraşır,bilimi rehber alan ,insanı gerçek anlamda merkeze koyan, anlayışın yerine, Diyaneti çağrıştıran gerici ,hutbe,fetva vb.davaranışlara imkân ve olanak verilmemelidir.
Çağdışı bağnaz gerici bataklığa Alevileri yüzlerce yıldır çekemeyenlerin günümüzün dünyasında, beyinlerimizi zehirleyen, gençliğimize geleceğimize ipotek koyamak isteyenlere,Kadının saçına günah yazanları, Kadını CAN,dan ayıran ikincil gören zihniyetin karşsında kurumsal duruş ve davranışlar net olmalıdır..!!
Gri,boz,Mollalarla iş tutan, onların zihniyet çalışmasını yapanların, örgütleri bu bağlamda ajan faaliyet alanlarına çevirenlerin toplumu vicdanında yeri olmadığı gibi Alevi örgütlerinde cirit atmasına olanak sunanlara karşı, gerekli tavırı göstermelidir.
Aleviler kişi olarak elbette siyaset yapacaklar,yapmışlardır.
Alevi örgütlerini basamak olarak kendi menfaatleri için kulanarak siyaset yapanlarda olmuştur.
Kişilerin,kişisel beceri ve marifeti ile siyaset yapmasına, kimsenin diyeceği elbette yoktur.
Aleviler adına siyasete soyunanların Alevilere ve Alevi örgütlerine karşı sorumluluğu vardır.
Bu sorumluluğu ortaklaştırmak, siyasetçilerin Alevilerin hedef ve stratejilerini gerçekleştirmesi,yönü belirlenmesi gerekir.!
Ülkede siyasal kirlilik, siyaset tarzı ve dili son derece kaygan zeminlerde seyretmektedir.
Diasporanın durumu ve fırsatları çok fazladır. Alevilerin insanlığa verebilecek değerli yaklaşımları, ortak paydalarda buluşabileceği ,pozitif enerjileri ,etkilerini Alevi örgütleri değerlendirmelidir.
Dünyadaki her alanda gelişmeler,dönüşümleri, bunun inançlar ,kültürler, yani Aleviler üzerinde bırakcağı etkileri ,gelecek açsından, nasıl olup olmayacağının Örgütlerimizin dikkatle inceletmesi,araştırmalar yapması sonuçları üzerinden davranışlar geliştirmesi gereklidir.
Eğitim, iletişim alanında kendimizi ülkede adeta sistemin baskın uygulamalarına teslim etmiş durumdayız.
Tarihsel hafızanın güncellenmesi,değerlerimizin günyüzüne çıkarılması, akademik veri tabanlarının oluşmasına var olan kutsal mekãn vb. korunmasına yönelik çalışmalar için özelikleri olan kodroların istihdam edilmesi ,birimlerin kurulması, yada atıl duranları, aktive edilmesi gereklidir.
Eğitim fonu uygulamasına geçerek, Ülkede yada Ülke dışında okumayı maddi yetersizlik sonucunda zorlanan,öğrencilerimize imkân ve olanak sağlanmalıdır.
Gerici ,sömrücü faşizan Irkçılığa karşsında, Aleviler her alanda dostları ile beraber ,barış ve demokrasi yanlısıdır. Alevi örgütleri hiçbir siyasi egemenliğe girmeden, kendi iradesi kimliği ile her alanda varlığını hissettirmelidir.
Gönül kalsın YOL kalmasın...
YOL için emek mücadele hizmet veren, vermek için hazır olanlara...
Gerçeklerin demi devranına...
Aşk ile...

18.03.2021
Binali ipek

hasan-huseyin-korkmazgil.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.