"Ahmet Davutoğlu'na TEŞEKKÜRLER!!"

Alevi örgütlerinin ne kadar kötü durumda olduğunu gösterdi ve birini o makamdan indirerek yeni bir yol açılmasına neden oldu. Alevilerin başında yola hizmet edenler olmalı, kendisinin 'GELECEĞİNE' yatırım yapanlarla olmaz.

Ahmet Davutoğlu bugün yeni partisinin tanıtım toplantısını yapıyor. Bizi kuracağı parti ve izleyeceği yol haritası ilgilendirmiyor. Çünkü Davutoğlu'nu da yanındakileri de yıllardır yakından izledik ve ne yaptıklarını ne söylediklerini gayet iyi biliyoruz. Kısacası perşembenin gelişi çarşambadan belli bizim için..

Ama bir konuda kendisine teşekkür etmek istiyorum. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir'e partisinin kurucular listesinde yer verdi. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Doğan Demir'e bu teklif oturduğu makam sayesinde geldi. (kişiler istediği partide istediği zaminde siyaset yapma hakkına sahiptir ama temsil ettiği kurum ve sahip olduğu kimliği kullanamaz) Şimdi o koltuktan kalkınca göreceğiz ki aslında Davutoğlu bize iyilik kendisine kötülük yapmış. Kendisine kötülük yaptı çünkü Aleviler Doğan Demir için Gelecek Partisi'ne oy vermez. Şunu da çok iyi biliyoruz ki dernek işiyle uğraşmayan çoğu Alevi Doğan Demir'i de bilmez. Bize iyilik yaptı kısmına gelecek olursak; Alevi örgütlerinin ne kadar kötü durumda olduğunu gösterdi ve birini o makamdan indirerek yeni bir yol açılmasına neden oldu. Alevi Derneği'nin başında yola hizmet eden biri olmalı, kendisinin 'GELECEĞİNE' yatırım yapan olmaz.

Sonuç itibariyle Davutoğlu'nun Alevilere yönelik ilk adımı ters oldu. Doğan Demir ile bırakın oy almayı Alevilerin Davutoğlu'na olan mesafesinin açılmasına da katkı sağladı. Çünkü biz Davutoğlu'nu;
• Diyarbakır'da Suruç'ta Ankara Garı'nda yapılan katliamlardan biliyoruz.
• Biz kendisini Dışişleri Bakanlığı döneminde ‘öfkeli gençler’ dediği IŞİD çetecilerine yaklaşımından biliyoruz.
• Biz kendisini Ortadoğu hakkında kurduğu “Bu bölgede düzen kurma misyonu bizimdir” gibi iddialı ifadelerinden biliyoruz,
• Biz kendisini ‘stratejik derinlik’lerinden biliyoruz..
• Biz kendisini “Şimdi Ankara'da ki terör saldırısı sonrasında anket yaptık ve kamuoyunun nabzını tutuyoruz oylarımızda bir yükseliş trendi var.” anlayışından biliyoruz.
• Biz kendisini 'Canlı bomba listesi elimizde ama eylem yapmadan tutuklayamayız' açıklamasından ve listedekilerin bir bir katlettiği canlarımızdan biliyoruz..
• Biz kendisini Suriye'de yaşananlar ve Türkiye'nin bu sürecin içine çekilmesinde en çok sorumluluk sahibi olarak biliyoruz..
• Biz kendisini 'Sur'u Toledo gibi yapacağız' açıklamasından biliyoruz.

Biz bunları biliyoruz da Doğan Demir bilmiyor mu?
Tabi ki hepimizden daha iyi biliyor.

Kendisine düşen işgal ettiği koltuktan bir an önce kalkmasıdır. Kendisi de onu davet edenler de görecekler ki Doğan Demir bir başınadır. Ama biz halen çok kalabalık ve güçlüyüz.. bu vesileyle Alevi kurumlarını temsil eden kişilere de bir iki söz söylemek isterim. Aleviliği ve Alevilik kurumlarını kendi siyasi gelecekleri için işgal edenler varsa bırakıp gitsinler, ne Alevilik ne de kurumlar sizin siyasi çıkarlarınıza bırakılamaz.
yolu sürenlere aşk ile.."

Deniz Tunç

Alevi Haber Haberleri

Alevilik ve Kızılbaşlık
"Alevi ocakzadeler siz Evladı Resulsunuz, Seyitsiniz" diyerek kandırılmışlardır
HEDEP Vekili 'fırıldak' Celal Fırat'tan Tolga Sağ'a HEDEP kıyağı
Cemevleri nasıl 'Yemevlerine' dönüştü?