Ali İhsan Yitik

1962 yılında Denizli-Tavas'ta doğdu. İlköğrenimini doğum yeri olan Baharlar köyünde, orta öğrenimini ise, Tavas'ta tamamladı.Eylül-l980'de Ankara Üniversitesi...

1962 yılında Denizli-Tavas'ta doğdu. İlköğrenimini doğum yeri olan Baharlar köyünde, orta öğrenimini ise, Tavas'ta tamamladı.

Eylül-l980'de Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'ne girdi ve Haziran-l985 tarihinde bu okuldan mezun oldu.

Ocak-1986'da, hem Dinler Tarihi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi olarak İzmir D.E.Ü. İlâhiyat Fakültesi'nde göreve hem de D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak lisansüstü çalışmalarına başladı.

Kasım l987-Eylül l988 tarihleri arasında, doktora tez çalışmasıyla ilgili olarak Hindistan Banaras Hindu Üniversitesinde Hint Felsefesi ve Sanskritçe kurslarına katıldı.

Mayıs-l992'de, "Hint Kökenli Dinlerde Karma İnancı ve Tenâsüh İnancıyla İlişkisi" konulu doktora çalışmasını tamamlayarak "Bilim Doktoru" unvanı aldı.

Kasım l992-Ekim l993 tarihleri arasında doktora sonrası araştırmalar yapmak ve Sanskritçe bilgisini geliştirmek amacıyla Hindistan Visva Bharati Üniversitesinde çalışmalarda bulundu.

Aralık l995-Nisan l997 tarihlerinde yedek subay olarak askerlik hizmetini tamamladı.

Ekim-l997'de D.E.Ü. İlâhiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçent, Ağustos-2001 tarihinde de Doçentlik kadrosuna atandı.

İngilizce ve Arapça bilen, kısmen de Sanskritçe dil bilgisine sahip olan Dr. Ali İhsan YİTİK, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yazarlar ve Şairler Haberleri

Nevzat Çelik
Unutulmuş bir Kürt ve Alevi aydını: Doğan Kılıç
Gülten Akın
Azmîzâde Hâletî
Ahmet Tufan Şentürk