Mahzuni Anısına Aşıklar Yarışacak

Mahzuni Anısına Aşıklar YarışacakHacı Bektaş Veli Kültür Derneği, 16 Mayıs 2010 Pazar günü Hacı Bektaş Veli Kültür Etkinlikleri...

Mahzuni Anısına Aşıklar Yarışacak

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği, 16 Mayıs 2010 Pazar günü Hacı Bektaş Veli Kültür Etkinlikleri çerçevesinde âşıkların katılacağı “Âşıklar Yarışıyor” adlı bir etkinlik düzenleyecek.

2002 yılında kaybettiğimiz değerli Ozan Mahzunî Şerif’in 8. ölüm yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte aşıklar “Türkü Dalında” yarışacak.

Ortaya konacak ve yarışmaya katılacak türkülerin konuları serbest olmakla birlikte; Hacı Bektaş Veli felsefesinin dünya toplumları için öngördüğü; barış, mutluluk, hoşgörü, iyi insan olma, hak ve doğruluk, insan sevgisi, tabiat ve ülke sevgisi temelindeki düşünceleri içeren eserlerin seslendirilmesi amaçlanıyor. Türkülerin siyasi konuları yansıtmamasına özellikle özen gösterilecek.

Söz yapısı, müzikal yapısı, saza hakimiyet, orijinallik, geleneksel yapıya uygunluk ve yöresellik gibi kriterlerin dikkate alınarak değerlendirme yapılacak olan yarışmada dereceye girenlere para ödülü verilecek.

Yarışmanın koşulları ve detayları şöyle;

1) Yarışmaya âşıklarımız; yeni ortaya koydukları, henüz toplum tarafından bilinmeyen, kendilerine ait olan özgün söz ve müzikle oluşturulmuş türküleri ile katılacak.

2) Yarışmaya âşıklarımız; sazlarıyla katılacak, türkülerinin sözlerini yarışma sırasında 7 nüsha çoğaltılmış olarak yarışma jürisine sahneye çıkmadan önce verecek.

3) Yarışmaya katılan âşıklar, sahneye çıkmadan önce bir sayfayı geçmeyen yazılı özgeçmişlerini yine 7 nüsha çoğaltılmış olarak yarışma jürisine verecek.

4) Yarışmaya katılmak isteyen âşıklarımız bir mektupla, aşağıda yazılı adrese posta ile başvurabilirler. Mektuplarında; ad-soyad, mahlas, adres (iş-ev), telefon (cep-ev-iş) varsa e-mail ve fakslarını da yazacak.

5) Yarışmaya katılma isteği, aşağıda yazılı irtibat telefonuyla da bildirmek mümkündür. Telefonda; ad-soyad, mahlas, adres (iş-ev), telefonlar (ev-iş-cep), varsa e-mail ve faksları da not ettirmek gerekmekte.

6) Her âşığımız yarışmaya ancak bir türkü ile katılabilir.

7) Yarışmaya posta veya telefonla son katılma tarihi 10 Mayıs 2010.

8) Mektubun gönderileceği adres ve iletişim bilgileri şöyle;

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği

Velbert Caddesi No: 8 Hacıbektaş/NEVŞEHİR

Telefon: (0.384) 441 21 79

E-Posta:

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy87834 = 'hbvkulturder' + '@';

addy87834 = addy87834 + 'hotmail' + '.' + 'com';

var addy_text87834 = 'hbvkulturder' + '@' + 'hotmail' + '.' + 'com';

( '' );

87834 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

KAYNAK : Odatv.com - 17 Mart 2010

Kültür Sanat Haberleri

Sizin Ali, Bizim Ali
'Biz Melek değiliz'
Hayatı Türkülerle Yorumlayan Kent
Türkçede Sesli ve Sessiz Harfler - Ünlü ve Ünsüz Harfler
Dünya Sanat Platformunda yaşanılan Ezeli Doğanay rezâleti