Ölümün doğumu...

Kemal Atalar

Öncelikle konu başlığı nedeni ile affına sığınarak kitabından alıntı yaptığım yazar adıyamanlı Sayın Kadir Daghan'a teşekkür ve selamlarımı ileterek başlamak istiyorum.

Kelimeyi çıplak gözle içini altını üstünü sağını solunu doldurmadan okudugumuzda veya bön bön baktığımızda " haydi be ne demek Ölümün Doğumu yada Ölen in doğması mı olurmu ..? )
diye düşünülebilir.

Ama içini doldurmaya başladığımızda konu içeriğine göre ölen ve yeniden doğan veya Ölmüş olduğu halde hayata yaşama kural ve kaidelere ideolojilere inançlara ve insanlara yön vermek sureti ile her çağda yeniden yeniden var olmayı başarabilecek bir idol dür Ölümün Doğumu...!

Ata soyun değer verdiği şahsiyetlerden alınması gereken ders Öğüt nasihat ve sohbetler neticesinde 2-3-4 derece belkide en yakın tarihte bağlı bulunduğumuz ailemizin genetiği karakteri felsefesi, günümüzdeki hali ile kıyaslandığında ne kadarda kendimizi kaybettiğimizi kişiliğimizi kaybettiğimiz fark ederiz.

Bu atasoy herzaman doğru davranış sergilemiştir manasında olmaz.
ancak atasoy veya soyların yaşamları  hakkında bilgi sahibi olmak kendimizi felsefemizi insanlığımızı, yaşayıp yaşamadığımızı sorgulamamiza yardımcı olacak ışık tutacaktır.

İşte Ata soyun ölümü aradan geçen bilmem kaç yıla rağmen sorgulama ile kendi atasoyumuz hakkında hem onları tanıma hem değerlendirme ve bu günden sonra rota çizmemiz için doğum yani varlık yani geçmişteki doğru,yanlış yada günümüzdeki takiyeleri dogrularımızla düzeltmek için ölümden Doğuma geçiştir.

Bu durum aynı zamanda inançlarda kişilik lerde toplumsal tarihin çarpıklığın gidermede de iyi bir yol aynı zamanda acı versede kendimizi bulmada en büyük avantaj olur.

Bugün kendini Türk-Kürt-Arap sanan insan yada halklarin ne kadar doğru bilindiklerini ölmüş tarih olmuş gerçekliğinin tespitidir.

Inançsal anlamında da aynı durum söz konusu kendini islam-Hristiyayan bilen bir can'ın mazide kalan atasoylarinin ve değerleri inançları ve özü hakkında bilgi sahibi olmak için yapılan araştırma soruşturmalarda Ölümün doğumunu ve varlığı ispatlar.

Ama en güzel ölümün doğumu hiç ummadığın anda geçmişten hiç ummadığınız aklımızdan usumuzdan geçmeyen bu gun kesinkes red ettiğimiz katliam fermanını imzaladığımız bir kişinin inancın ırkın devamı olduğumuz gerçeği ile kendi gercekligimizin farkına varmak ve tabir yerinde ise şap'a oturup istemesekte kabullenmek değilimdir. Ölümün Doğumu..

Bu nedenle hiç kimse bugün ben buyum doğru uyum gerçeğim asıl benim benim inancım ırkın ya ezel ezelden Arı durudur ve hepsinden EN'dir gafletine düşmemelidir.

Her an bir ölümün doğumu sürprizini yaşayabilir. Herkes insan her an herşey olabilir aşk ile can'lara...