‘Sivas Katliamı’nın firari baş sanığını MİT mi koruyor?’

Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut, Almanya ve Türkiye’nin bugüne dek, Sivas Katliamı faillerinin rahatlarını bozacak bir girişimde bulunmadıklarını, olayı unutturmak istediklerini söyledi.

Alman hükümeti, Sol Parti’nin Federal Meclis Grubu tarafından verilen, Sivas Katliamı’nın hüküm giymiş islamcı faillerinin Almanya’da ikamet edip etmedikleri  konusundaki soru önergesini‚ “Elimizde bu konuda yeterince bilgi bulunmamaktadır” şeklinde yanıtladı.

Sol Parti Federal Milletvekili Gökay Akbulut, Sivas Katlimanı’n firari baş sanığı Murat Sonkur’un Almanya’da adreslerinin tespit edilmesine rağmen, federal hükümetin bu konuda bilgi sahibi bulunmamasını sert bir şekilde eleştirdi.

FİRARİ SİVAS KATLIAMININ BAŞ SANIĞINI MİT Mİ KORUYOR ?

Akbulut, Sivas Katliamı firari baş sanığı Murat Sonkur’un Almanya’da ikamet ettiği bütün adreslerin tespit edilmesine rağmen her seferinde bu kişinin sürekli olarak adres değiştirdiğini belirterek‚ “Açıkça görüldüğü üzere bu şahıs devlet kurumları tarafından korunmaktadır. Federal Hükümetin bu konuda bilgi sahibi olmaması inanılmaz bir durumdur. Eğer Murat Sonkur Alman devleti tarafından korunmuyorsa, bu durumda acaba MİT  tarafından mı korunuyor sorusunu akla getirmektedir. Eğer böyle bir durum söz konusu ise, acaba bizim resmi kurumlarımız Türk istihbarat servisi karşısında eli kolu bağlanmış ve hiçbir şey yapamayacak durumda mıdır” şeklinde konuştu.

SİVAS KATLİAMI’NIN FAİLLERİ ALMANYA’DA SAYGIN YAŞAM SÜRDÜRÜYOR

Gerek Almanya’nın gerekse Türkiye’nin Sivas Katliamı’nın faillerinin huzurunu kaçırtacak herhangi bir girişimde bulunmadığına  dikkat çeken Akbulut ‚”Gerek Alman gerekse Türk tarafından bugüne dek, söz konusu faillerin huzurunu kaçırtacak, rahatlarını bozacak herhangi bir girişimde bulunulmamıştır. Her iki taraf da ellerinden gelse, meselenin üzerini sessizlik perdesiyle örtmek ve konuyu unutturmak istemektedir. Ancak biz bunu engelleyeceğiz. Failler, kimse onlardan hesap sormadan saygın bir yaşam sürdürmektedir. Mağdurlar açısından katledilen akrabalarının failleriyle aynı ülkede yaşamak, kabul edilemez bir durumdur” şeklinde konuştu.

SİVİL TOPLUM AKTÖRLERİ BİLE FEDERAL HÜKÜMETTEN DAHA FAZLA BİLGİYE SAHİP

Akbulut, Sivas Katliamı faillerinin bazılarının Almanya’da yaşadıkları bilinmemesine rağmen federal hükümetin bu konuda herhangi bir bilgiye sahip olmamasını da inandırıcı bulmadı.

Akbulut açıklamasınını şu şekilde sürdürdü:  “Federal Hükümet önergemize  elinde bu konuda bilgi bulunmamaktadır şeklinde yanıt vermektedir. Böylece Federal İçişleri Bakanlığı, burada yaşayan ve hüküm giymiş islamcı failler üzerinde denetime sahip olmadığını itiraf etmektedir.”

Süheyla Kaplan / Artigercek

Alevi Haber Haberleri

Alevilik ve Kızılbaşlık
"Alevi ocakzadeler siz Evladı Resulsunuz, Seyitsiniz" diyerek kandırılmışlardır
HEDEP Vekili 'fırıldak' Celal Fırat'tan Tolga Sağ'a HEDEP kıyağı
Cemevleri nasıl 'Yemevlerine' dönüştü?