Seyid Ali Akyol

Seyid Ali Akyol

Tarikatlardan Cennete giden Yol

A+A-

Tahrikatların etkisi altına alınmış insanların tarrikatla  haşır neşir oldukları andan itibaren kuranı okumasına gerek yoktur. İçinde bulundukları tarikat aracılığıyla  direk kitaba ve peygambere uyulduklarını kabul ederler. Sorgulama, okuma, araştırma  yeteneğini yitirmiş sistematik olarak etkı altına alınmış tuvalet temizliğine varıncaya kadar her hizmetin sevaplarla dolu olduğunu varsayıyorlar. Böyle  benimseterek bir  nevi teslim almaya varıncaya kadar  etki ediyorlar hem kuran hem peygambere uymak tarikat yoluyla mümkün olabileceğine inaniyorlar. cennet bahçesine,  hurilere, serçeşmede akan şaraplara odaklanmış ehli ..... tahrihkatların 73 fırkası kurtuluşa eren fırkalar olarak anlatılıyor. ismailağa cematinden  bir tanıdık bana 5,6 sefer kabeye gittiğini  çok farklı duygular yaşadığını ballandirarak anlatmaya çalisti banada tavsiye etti. Bende ona ben buraya ilk geldiğimde çok farklı duygular yaşadım kabede kimsem yok burda ise cocuklarim var deyince hafif gülümsemeyle konu kendiliğinden kapanmış oldu, Kabeye kapasitesi oranında gönderilen 100 milyonlarca insanın yarısı her yıl gidenlerden ibarettirler. yani bunlar bu dünyada yandaşlıktan Alın teri gaspından (haram) yiyerek görünür alemde cenneti yaşıyorlarken, Bu haram parayla umreye (haca) defalarca giderek rüyalar alemindeki cenetide gratilemiş ve Allahın sevgili kulları olarak peygamber sofrasında yerlerini almıs olduklarına kanat getiriyorlar. İşidli biri üzerindeki bombayı patlatmaya fırsat bulmadan yakalanınca, bombamı batlatın peygamber sofrasınında beni bekliyorlar, derken karşı cevapta acele etme bulaşık yıkamaya yetişirsin
şeklindedir. Bütün bunların ezici çoğunluğu tarikatlar  yoluyla bu durumlara sürükleniyorlar. Seyda denilen egitmenlerin çoğu örgüt üyeleri yada sempatizanlaridir. Dokuz Eylül üniversitesi eğitim fakültesinde profesör esergül balcı ve ekibinin yaptığı çalışmalarda medreselerde eğitim alan çocuk sayısı 10 binin üzerindedir. Tarikat okullarındaki ögrenci sayisi 210 binin üzerindedir. Yurtlarin kapasitesi 380 bindir. Yurtlarda kalan öğrenci sayisi 225 bini buluyor. Okul, yurt, ev, tekke ve medreselerle birlikte 1 milyon çocuğun tarikatlarin elerinde olduğu ileri sürülüyor. Dini yapıların ne derece tehlikeli bir boyut kazandığı bu çalışmayla belgelenmistir. Bu Tahrikatların son dönemlerde Alevilerin yoğunlukta yaşadığı bölgelerde farklı isimler altında çalışmalar yürüttüğü biliniyor. Özelikle Dersim de birden fazla tahrihkatların faaliyet yürüttüğünü Dersim arastirma merkezi ortaya çıkarmıştır. Alevi inancını asimile etmek için bu sinsi uğraşları sonuç vermeyecektir. Otoriter ve mezhepci olan bu egemen güçler Alevi inancını tasfiye etme planları nafiledir. Demokrasi ve özgürlüğün olmadığı hakk ve hukukun tanınmadığı bu yapılarda sadece Biat kültürü baskındır. Düşünceleri yok sayarak insanları köleleştirerek sömürüyorlar.
Kurdukları paravan sirkeye aracılığıyla devasa büyüklüklüğe ulaşan, ve elde ettikleri güçle devlet kadrolarına yerleşen ve bu yerleşmeyle siyasileşerek güçlerine güç katmaktadırlar.
siyasi partiler tarafından adeta oy deposu olarak görüldüğü için bütün çalışmaları rahatlıkla yapabilirler. Kadın haklarını yok sayan, seriat sisteminde yaşam sürdürmek isteklerini dillendiren kendilerinden olmayanı hor gören kuşkuyla bakan insan hakları düşmanı sömürü ve gerici bu tarikat cemat ve diyanet kapanmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.