Ferhat Tunç gözaltına alındı

Ferhat Tunç gözaltına alındı

Protest şarkıcı Ferhat Tunç gözaltına alındı       Protest müzik sanatçısı Ferhat Tunç, İstanbul’da...

A+A-

Protest şarkıcı Ferhat Tunç gözaltına alındı Protest şarkıcı Ferhat Tunç gözaltına alındı
     
Protest müzik sanatçısı Ferhat Tunç, İstanbul’da jandarma tarafından gözaltına alındı.
     
Sanatçının Esenkent’teki evine 06.00 sıralarında gelen jandarma ekipleri Tunç’u gözaltına aldı. Tunç’un Malatya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.
     
Tunç’un hakkında 2 yıl önce Tunceli’de bir konserde seslendirdiği bir parça nedeniyle soruşturma açılmıştı. Tunç’un gözaltına alınma nedeninin bu soruşturma kapsamında olduğu ifade ediliyor.
     
Ferhat Tunç’un, ifadesi alınmak üzere bugün Kartal Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkartılması bekleniyor.

'17 Cana' adlı şarkım nedeniyle burdayım

"TKP/ML TİKKO örgütünün propagandasını yapmak" suçundan hakkında açılan dava kapsamında jandarma eşliğinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Malatya Ağır Ceza Mahkemesinin talimatıyla ifadesi alınan Tunç, adliye çıkışında bir açıklama yaparak "'17 Cana' adlı şarkım nedeniyle buradayım. Ya PKK'lıyım ya TİKKO'luyum, buna karar versinler" dedi.
     
Şarkıcı Ferhat Tunç, Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında çıkardığı " zorla getirilme" kararı uyarınca jandarmalar eşliğinde talimatla ifadesinin tespiti için getirildiği adliye çıkışında bir açıklama yaptı.
     
Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ifadesi alınan Tunç, Tunceli'de 2 yıl önce yapılan festival kapsamında bir şarkı söylediğini kaydederek, "Bu şarkı nedeniyle buraya getirilmemi huzurunuzda kınıyorum. Bu iktidarın gerçek yüzünü gösteriyor. Sanatçıların bu şekilde kaba yöntemlerle ifadeye getirilmeleri hoş değil" diye konuştu.
     
"17 Cana" adlı şarkısı nedeniyle TİKKO'nun propagandasını yapmakla suçlandığını ifade eden Tunç, "Ya PKK'lıyım ya TİKKO'luyum, buna karar versinler. Bu şekilde bir muameleye maruz bırakılmamı kınıyorum. Devlet bize karşı kan davası mantığıyla hareket ediyor. Bu ülkede adaleti özlüyorum. Ülkem adına üzülüyorum. Bunları aşabileceğimiz bir Türkiye özlemimiz var. Bu ülkede barışı talep etmemizin bedeli bu olmamalı" dedi. Tunç açıklamanın ardından avukatı Suat Eren'le birlikte adliyeden ayrıldı.

MİLLİYET - 21 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.