1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi(ALEVİ HABER AJANSI ÖZEL) - Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun...

A+A-

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

(ALEVİ HABER AJANSI ÖZEL) - Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun (AABK) çağrıcısı olduğu ve onlarca bağımsız Alevi gençlik örgütünün de katılım sağladığı 1. Alevi Gençlik Forumu 17 Ağustos 2008 Pazar günü Hacıbektaş’ta gerçekleştirildi.

YOL Tv’den canlı olarak yayınlanan 1.Alevi Gençlik Forumu’na Türkiye ve Avrupa’dan  400'den fazla genç katılım gösterdi. Alevi kurumlarının çağrısıyla bir araya gelen gençler 3 saat boyunca “Gençlerin Alevi örgütlerinden beklentileri ve Gençlerin Alevi örgütlenmesine katkıları” konusu çerçevesinde düşüncelerini ifade ettiler.

 1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

1. Alevi Gençlik Forumu  Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş'ün açılış konuşmasıyla başladı. Alevi kurumlarının çağrısına kulak vererek Serçeşme’ye gelen gençlere teşekkür eden Gümüş “Umut olsun, yolumuza ışık olsun” diyerek forumun yararlı geçmesi dileğinde bulundu. Daha sonra Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şubesi Otantik Semah Ekibi sahne aldı. Semahtan sonra sahne alan Alevi Bektaşi Gençlik Platformu (AGEP) gençlerinden Erhan TORUN bağlaması ve deyişleriyle büyük beğeni topladı.

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

Forumu yönetecek divan kurulunun yerini almasıyla etkinlik başladı. Divan kurulu; Aydınlık Gençlik Meclisi'nden Ceyhun Günal, PSAKD'den Nedim Gülsen, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği'nden Ali Ersin Kelleci, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden Recai Özdemir, Fransa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'ndan Şahzade Kamçı ve Hacıbektaş Gençliğinden Gülfidan Taşkıran’dan oluştu.

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

Saygı duruşunun ardından Divan ilk sözü bu büyük buluşmanın çağrıcılarından olan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’a verdi. Balkız konuşmasında “Dünya’nın dört bir yanından gelen genç arkadaşlarımı burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Biz Alevi kurumlarının başkanlarıyla konuşurken bir endişemizi ifade ediyor ve diyorduk ki, biz bu bayrağı kime devredeceğiz, bu mücadeleyi kim yürütecek? 10 yıl öncesine kadar alevi örgütlerinde yönetici olan arkadaşların yaş ortalaması 50’nin üzerindeydi. Daha sonra 40’a ve bugün 30’a düştü. Bugün sizleri burada görmek gelecek açısından beni umutlandırdı. Genç arkadaşlarımın Alevi kurumlarının yönetim kurullarında görev alması bizleri sevindiriyor” dedi. Balkız son olarak gençlere Alevi tarihini, kültürünü ve inancını araştırıp öğrenmeleri ve kitapları ellerinden düşürmemeleri tavsiyesinde bulundu.

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

Ali Balkız’dan sonra söz alan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Gençlik Sorumlusu Ali Ertan Toprak çarpıcı konulara temas etti. “Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu adına sizleri selamlıyorum” diyerek sözlerine başlayan Toprak, Alman devlet okullarında Alevi çocuklarının Alevilik dersi almaya başlayacaklarını belirterek, “Doğduğum topraklarda hala inancımız inkar ediliyor, Hacı Bektaş Dergahı’na parayla giriyoruz, zorunlu din dersleri ile asimile edilmeye çalışılıyoruz. Bu Türkiye’nin ayıbıdır. Biz Aleviler artık eski Aleviler değiliz. Mücadele edecek ve haklarımızı alacağız. İnancımızın inkar ve yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Biz Aleviler diz çökerek yaşamaktansa ayakta başı dik ölmeyi tercih ediyoruz” dedi. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun çalışmalarından söz eden Toprak, Alman üniversitelerinde “Alevilik Kürsüsü” açılması için çaba gösterdiklerini ve en kısa sürede olumlu bir sonuç almayı umut ettiklerini belirtti. “Alevilerin laikliğin bekçisi” olduğu yönündeki sözlere işaret eden Toprak “Olmayan bir laikliğin bekçiliğini reddediyorum, biz aleviler gerçek bir laiklik ve demokrasi istiyoruz” dedi. Alevi Gençlik Forumunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması üzerinde duran Ali Ertan Toprak gelecek yıl tüm dünyadan alevi gençlerini bir araya getirecek bir "Gençlik Kampı" organize edilmesi fikrini desteklediklerini belirtti. Düzenlenecek bir Gençlik Kampının gençlerin daha uzun süre içinde bir araya gelme ve sorunlarını geniş bir şekilde  tartışma fırsatını sağlayacağını sözlerine ekledi.

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

ABF ve AABK adına konuşan temsilcilerin ardından forum başladı. 20’den fazla Alevi genci söz alarak düşüncelerini paylaştılar. Forumda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Aydos Dernekler Federasyonu, Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu, Avusturya Alevi Gençlik Topluluğu, Çorum Alevi Kültür Merkezi, İzmir Narlıdere Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği, Hacıbektaş Gençlik Platformu, Aydınlık Gençlik Meclisi (AGM), Alevi Bektaşi Gençlik Platformu (AGEP), Genç Aleviler Forum Sitesi temsilcileri söz alarak foruma katkı sundular.

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

ABF Genel Başkanı Ali Balkız, AABF Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak, PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, ABF 2. Başkanı ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu ve HSAKD Yönetim Kurulu üyesi ve ABF GYK üyesi Mehmet Sarıyar forumu sonuna kadar ilgiyle izlediler

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

ABF GYK üyesi ve PSAKD Çerkezköy Şube Başkanı Mehmet Özdemir, Sivaslı Aşık Hasan Papur, Halk Ozanı Şahturna, Almanya Alevi Gençler Birliği, Erzincan Çayırlı ilçesi Mantar Köyü Derneği adına Ali Uğurlu, Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu adına Dilek Dikme, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şube Yönetim Kurulu, PSAKD Marmaris Şube adına PSAKD Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi Mahmut Yılmaz, Divriği Kültür Derneği adına Başkan Av. Ali Yılmaz, Kuşsaray Dernekleri Federasyonu adına Genel Başkan Veli Kaya, Tercan Aşkaleliler Dayanışma Derneği adına Veli Kaya, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gençlik Komisyonu adına Başkan Ahmet Üstboğa, Kayseri Pir Sultan Abdal Kültür Derneği adına Kenan Maraşlı, Antalya'dan Arzu Uygunsoy, Alevice.de sitesi adına Ecevit Uğurlu gönderdikleri yazılı destek mesajlarıyla Alevi Gençliğinin tarihi buluşmasını selamladılar.

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

1. Alevi Gençlik Forumu Gerçekleştirildi

Forum sonunda bir Sonuç Bildirgesi hazırlanarak kamuoyuna ilan edildi.

Alevi Haber Özel Haber – 20 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.