1. Alevi Gençlik Forumundan / Garip Görmez

1. Alevi Gençlik Forumundan / Garip Görmez

1. Alevi Gençlik Forumundan GARİP GÖRMEZ / PSAKD Adana ŞubeSevgili canlar, yoldaşlar arslanla ceylanı kucağında bir barındıran HACIBEKTAŞ'ın...

A+A-

1. Alevi Gençlik Forumundan 1. Alevi Gençlik Forumundan

GARİP GÖRMEZ / PSAKD Adana Şube

Sevgili canlar, yoldaşlar arslanla ceylanı kucağında bir barındıran HACIBEKTAŞ'ın yüreği ve mazlumun sesi PİR SULTAN'ın direnciyle MERHABA.
 
Bizlere bugün bu olanakları sağlayan kurumlarımıza teşekkür ediyor ve bu çalışmaların devamını temenni ediyorum.
 
Öncelikle 2002 yılında HACIBEKTAŞ dönüşü yitirdiğiimiz 39 canımızı, yoldaşımızı da bu vesileyle anmak istiyoruz. Yarın ADANA örgütü olarak kitle ve sendikaların desteğiyle bu anmayı da gerçekleştireceğiz.

Biz Türkiye deki Alevi gençlerin yaşadığı birtakım sorunları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün hala çözüme kavuşmamış olan ve Türkiye nin laikliği üzerinde olumsuz bir iz bırakan biz Alevilerin devletçe tanınmamasıdır. Laik olan bir devlet tüm inançlara karşı tarafsızdır ve tarafsız olmak zorundadır. Ve bu laikliğin olmazsa olmazıdır. Bizler bu sebeple laikliği önemsiyoruz. Ve bir an önce bu sorunun çözüme kavuşmasını temenni ediyoruz.Ve buna bağlı olarak diğer bir sorunda HACIBEKTAŞ ilçemizde yani Serçeşmemizde yaşadığımız ikilemdir. Sebebi de şudur: Devletin geleneksel olarak bizi yok saymasının diğer bir devamı olan ALİ RIZA SELMANPAKOĞLU'nun Alevi örgütlerini yok sayarak devletle aynı çizgiye gelmesidir. Bunu dün ve bugün pratik olarak yaşadık. Dileğim bu tür anlayışların bir an önce kendini düzeltmesidir.

Bir üniversite öğrencisi olarakta barındığımız yurtlarda alevi olduğumuz için,aydın ve ilerici düşündüğümüz için sıkıntı yaşıyoruz. Buna bir çözüm olarak Alevi örgütlerinin Türkiye genelinde öğrenci yurtları ve pansiyonları açmasını talep ediyoruz. Ve günümüzde büyük sorun olan üniversitelerde idari ve mali özerklik istiyor ve gerici eğitimin bugün bizi kuşatma altına aldığı üniversitelerimizin idari ve mali özerklikten yoksun bırakılmamasını diliyoruz.
 
Ve son olarak söyleyecek sözümüz,verilecek mücadelemiz var. SÖZÜ, YÜZÜ VE MÜCADELESİ OLMAYANLARI YETKİLENDİRMEYELİM.
 
Örgütlü daha güzel günler yaşamak dileğiyle

HOŞÇAKALIN
 
GARİP GÖRMEZ
PSAKD ADANA ŞUBESİ

NOT: Garip Görmez'in rahatsızlığı nedeniyle 1. Alevi Gençlik Forumunda okuyamadığı mesajı.
ALEVİ HABER AJANSI - 23 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.