1. Avrupa Alevi Kurultayı, Viyana’da başladı

1. Avrupa Alevi Kurultayı, Viyana’da başladı

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da iki gün sürecek 1. Avrupa Alevi Kurultayı bugün başladı. Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu

A+A-

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun birlikte düzenledikleri 1. Avrupa Alevi Kurultayı başladı. Avrupa ve Türkiye’den çok sayıda Alevi kurum temsilcisi, araştırmacı, akademisyen ve Alevi- Bektaşi anası, dedesi, babasının katıldığı kurultay iki gün sürecek.

“ALEVİLİĞİN KENDİNE ÖZGÜ İNANÇ OLARAK TANINMASINI ÖNEMSİYORUZ”

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Özgür Turak, Viyana’da toplanan 1. Avrupa Alevi Kurultayı’na ilişkin şunları kaydetmişti:

“Türkiye’de ve Avrupa’da, Aleviliğin kendine özgü bir inanç olarak tanınmasını ve kalıcı çözümlerin sağlanmasını biz çok önemli buluyoruz ve önemsiyoruz. Avrupa genelinde, 17’den fazla ülkede yaklaşık 1,5 milyon Alevi yaşamaktadır. Bu ülkelerden 6 tanesi, Aleviliği kendine özgü bir inanç olarak tanımış durumdadır. Din, vicdan ve inanç özgürlüğünün laiklik ilkesi doğrultusunda sağlanması, Alevilerin eşit yurttaşlık, eşit haklar talebi ve anayasal güvence altına alınması doğrultusunda; hukuki, siyasi, diplomatik ve demokratik boyutta mücadelesinin önemi ortadadır.”

(HABER MERKEZİ) 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.