1 Mayıs'takiler 'vahim'

1 Mayıs'takiler 'vahim'

1 Mayıs'takiler 'vahim' Babacan’la görüştükten sonra DİSK’İ ziyaret eden Alman parlamenterler adına konuşan...

A+A-

1 Mayıs'takiler 'vahim'1 Mayıs'takiler 'vahim'
 
Babacan’la görüştükten sonra DİSK’İ ziyaret eden Alman parlamenterler adına konuşan Ulrich, “Bir sendika binasına sabaha karşı polis tarafından saldırılmasının Avrupa yakın tarihinde örneği yok” dedi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (DİSK) ziyaret eden biri Türk asıllı, üç Alman parlamenter, 1 Mayıs’ta yaşananları “vahim” olarak değerlendirdi.

Türkiye’deki sendikal faaliyetlerin yanı sıra 1 Mayıs’ta yaşananlara ilişkin bilgi almak için önceki gün Dışişleri Bakanı Ali Babacan’la görüşen Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ve Batı Avrupa Birliği (AB) Üyesi Türk asıllı Prof. Dr. Hakkı Keskin ve Sosyal Demokrat Parti milletvekilleri Alexander Ulrich ile Dr. Diether Dehm, dün de DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün’le bir araya geldiler. Yabancı parlamenterlerden Alexander Ulrich, 1 Mayıs’ta yaşananların Almanya’da geniş bir şekilde yankı bulduğunu belirterek, “1 Mayıs’ta olanlar çok vahim. Bir sendika binasının saldırıya maruz kalmasının Avrupa’nın yakın tarihinde başka bir örneği yok. Biz, bu konuda Dışişleri Bakanı ile de görüştük. 1 Mayıs’ta yaşananlara ilişkin bilgi vermek istemeyen bir tavır içindeydi.

Kendisi, sendikaların Taksim ısrarı nedeniye ortalığın karıştığını söyledi. Sırf sendikacılık yaptığı için sendikacılar hapse atılıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi.

Tüm AB üyesi ülkelerde 1 Mayıs’ın resmi tatil olduğunu anlatan Keskin ise, “Türkiye’de de en geç gelecek yıl 1 Mayıs’ın resmi tatil olmasını diliyorum. Her konuda ‘AB standartlarını yakalayalım’ diyoruz ama on yıllardır Avrupa’da süren bir işçi sınıfı hakkını niye Türkiye’de tatil ilan etmiyoruz?” diye sordu.

Dehm ise, Türkiye’de sendikaların durumunun vahim olduğunu ve sol açıdan büyük bir boşluk bulunduğunu savundu.

ŞAKİR AYDIN İstanbul
MİLLİYET - 17 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.