1.Pir Sultan'a Saygı Festivali Muhteşem bir katılımla sona erdi.

1.Pir Sultan'a Saygı Festivali Muhteşem bir katılımla sona erdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal şubesinin birincisini düzenlediği Pir Sultan’a Saygı Festivali sona erdi.Kartal Cumhuriyet mahallesinde...

A+A-

1.Pir Sultan'a Saygı Festivali Muhteşem bir katılımla sona erdi.Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal şubesinin birincisini düzenlediği Pir Sultan’a Saygı Festivali sona erdi.

Kartal Cumhuriyet mahallesinde 3 gün boyunca süren festivale halkın ilgisi oldukça fazlaydı. Festival kapsamında Paneller, şiir dinletileri, söyleşiler, konserler ve semah gösterileri gerçekleştirildi. Festivalin son günü halkın coşkusu ve ilgisi ikiye katlandı yaklaşık 10 bin kişi festival alanını doldurdu. Alanı dolduran canlar hep bir ağızdan cem evi taleplerini haykırdılar.

Etkinlikler boyunca sürekli olarak bulundukları bölge de Alevi vatandaşların inanç ve ibadetlerini yaşayabilecekleri bir cem evine ihtiyaç duyduklarını dile getiren yurttaşlar ve dernek yöneticileri elbirliği ile kendilerine tahsis edilecek bir arsa gösterilene kadar kalacakları bir cem evi inşa ettiler. Kartal belediyesinin kendilerine tahsis edeceği bir yer gösterdikleri takdirde bulundukları yeri terk edeceklerini dile getiren dernek yöneticileri ve Alevi vatandaşlar cem evi taleplerinde ısrarlı ve kararlı olduklarını dile getirdiler.

PSAKD Kartal şube Başkanı Rahim NOZ “ Bu üç günlük etkinlik boyunca siz Pir Sultan Dostlarıyla büyük bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Çok zor ve kısıtlı imkanlarımızla  Alevilerin ihtiyacı olan gelenek ve göreneklerimizi yaşatabileceğimiz, geleceğimiz olan gençlerimize Anadolu Aleviliğini taşıyacağımız bir kültür merkezi ve cem evi binamızın temelini atmış olmanın onurunu yaşıyoruz. Kartal Belediye Başkanımızın çok güzel bir sloganı var “Halkın onay vermediği hiçbir projeye onay vermeyeceğim” işte bu projeye halk onay veriyor, destek ve dayanışma bunun göstergesidir.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Festival, halkın büyük beğenisi ve ilgisiyle hiçbir sorun yaşanmadan sona erdi.

Bu arada internet ortamında CEMEVİ İÇİN İMZA KAMPANYASI devam etmektedir..

http://www.psakdkartal.com/

Alevi haber ajansı - 31 myıs 2010

1.Pir Sultan'a Saygı Festivali Muhteşem bir katılımla sona erdi.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.