10 ay sonra mahkemeye çıkarıldılar

10 ay sonra mahkemeye çıkarıldılar

10 ay sonra mahkemeye çıkarıldılar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 95 sanıklı dava kapsamında Tekirdağ, Gebze ve Edirne’deki...

A+A-

10 ay sonra mahkemeye çıkarıldılar10 ay sonra mahkemeye çıkarıldılar

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 95 sanıklı dava kapsamında Tekirdağ, Gebze ve Edirne’deki cezaevlerinde tutuklu olan 47 kişi, tutuklanmalarının üzerinden yaklaşık 10 ay geçtikten sonra mahkemeye çıkarıldı. Aralarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer şube başkanı Muammer Şimşek’in de bulunduğu sanıkların duruşması basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Duruşma öncesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ve Temel Haklar Federasyonu, adliye önünde basın açıklaması yaptı. PSAKD adına açıklama yapan Ayşe İşeri, şube başkanları Muammer Şimsek’in haksız yere tutuklandığını belirterek arkadaşlarının uyuşturucuya, fuhuşa, hırsızlığa karşı oldukları için F tipine koyulduklarını belirtti.

Temel Haklar Federasyonu adına açıklama yapan Nedim İlker ise, adalet adına, yine adaletin yerle bir edildiği dava ile karşı karşıya olunduğunu belirtt

Tutuklulardan Kemal Deren annesi Zeynep Deren, oğlunun davasına alınmamasına tepki gösterdi. “Çocuğumun davasını dinlemek hakkım” diyen Deren, oğlunun kendisine baktığını belirtirken, “hem canımı, hem ekmeğimi aldılar. Devlet bizi öldürdü” diye isyan etti.

Yenibosna’da, Yürüyüş dergisi satarken polis tarafından vurulan ve bu nedenle felç olan Ferhat Gerçek’de basın açıklamasına katıldı.

(İstanbul / EVRENSEL) - 14.11.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.