100 bin Alevi'nin temsilcisiyim sözü Kuşadası'nı gerdi

100 bin Alevi'nin temsilcisiyim sözü Kuşadası'nı gerdi

100 bin Alevi'nin temsilcisiyim sözü Kuşadası'nı gerdi  Geçen yıllarda Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası...

A+A-

100 bin Alevi'nin temsilcisiyim sözü Kuşadası'nı gerdi 100 bin Alevi'nin temsilcisiyim sözü Kuşadası'nı gerdi
 
Geçen yıllarda Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şubesi’nin yönetiminde yer alan Haydar Kotan’ın, AK Parti’den Aydın milletvekili aday adaylığını açıklaması sonrası, yerel gazetelerde yer alan, “Ben Aydın’daki 100 bin Alevi’nin temsilcisiyim” sözleri ortamı gerdi.

Aynı zamanda cemevi olarak faaliyet yürüten Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Son günlerde seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte birçok kişi, kendilerini bir yerlere yamayarak menfaatleri doğrultusunda Alevi toplumunun ve Alevi inancının temsilcisi, önderi, başkanı olduklarını sıkılmadan, utanmadan söyleyebilmektedirler. Alevi toplumuna hizmetleri olmadığı, Alevi toplumunun olurunu almadıkları halde geçmişten birçok örneği olduğu gibi sadece şahsi menfaat ve çıkarları için aldıkları bu kararlarını, Alevi toplumunun kararıymış, onları arkalarına almışlar gibi göstermeleri üzücüdür. Alevi inancında bunlar yoktur. Çünkü Alevi yalan söylemez, hak yemez, entrika peşinde olmaz” denildi.

Hürriyet - Latif SANSÜR / KUŞADASI, (DHA) - 22 Mart 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.