11 bin kişi zehirlendi o şovunu sürdürüyor

11 bin kişi zehirlendi o şovunu sürdürüyor

11 bin kişi zehirlendi o şovunu sürdürüyorSadi Özdil, tuvalet musluğundan doldurduğu suyu içerek ‘tehlike yok’ demişti....

A+A-

11 bin kişi zehirlendi o şovunu sürdürüyor11 bin kişi zehirlendi o şovunu sürdürüyor

Sadi Özdil, tuvalet musluğundan doldurduğu suyu içerek ‘tehlike yok’ demişti. Dün de musluk suyu içmeye devam ettiğini söyledi.

AKSARAY - 10 gündür süren ‘norovirüs’ salgınıyla ilgili tedavi edilen hasta sayısı 11 bini bulurken ilk günlerde musluk suyu içerek insanları virüslü su kullanmaya teşvik eden Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özdil, şovunu sürdürüyor. Özdil dün musluk suyu içtiğini ve demir gibi olduğunu anlatıyordu.

Sağlık Bakanlığı, hastalığın norovirüs mikrobundan kaynaklandığını ve bunun şebeke suyundan geçtiğini açıkladı. Belediye Başkanı AKP’li Nevzat Palta bakanlığın açıklamasını kabul etmeyerek suların temiz olduğu iddiasını sürdürüyor. Binlerce kişi hastaneye kaldırılmışken Başkan Palta dün,“Virüsün sudan bulaştığını düşünmüyorum. Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyesiyle sudaki klor oranını 0.5’ten 2’ye çıkardık” diyordu. Başkan Yardımcısı Özdil ise şovunu sürdürdü.

Hastalığın ilk ortaya çıktığı günlerde başkanlık makamındaki tuvaletin lavabosundan doldurduğu şebeke suyunu içerek gündeme gelmişti. 11 bin kişi zehirlendi ama o yaklaşımını değiştirmedi. Özdil dün “Hâlâ musluktan şebeke suyu içiyorum. Kaynatılmış su, hazır su, ne bulursam içiyorum. Susadığım anda elimin altında ne varsa içiyorum. Bugüne kadar ne yapıyorsam şimdi de aynısını yapıyorum” diye konuştu. (dha)

RADİKAL / 25 Mayıs 2008 - FOTOĞRAF: ALİ GÜLER / DHA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.