11 Şubat'ta Hrant için Adalet için mahkemeye

11 Şubat'ta Hrant için Adalet için mahkemeye

11 Şubat'ta Hrant için Adalet için mahkemeye! Hrant Dink cinayetinin mağdurları ve takipçileri olarak, son günlerde umudumuzu artıran...

A+A-

11 Şubat'ta Hrant için Adalet için mahkemeye!11 Şubat'ta Hrant için Adalet için mahkemeye!

Hrant Dink cinayetinin mağdurları ve takipçileri olarak, son günlerde umudumuzu artıran gelişmelere bir yenisinin eklenmesi arzusuyla,

Hrant için, Adalet için, 11 Şubat 2008 Pazartesi günü sabah 9.30'da Beşiktaş İskelesi'nde buluşuyoruz!

Hrant Dink ve Adalet İçin, 11 Şubat, Saat 9:30’da Beşiktaş’ta

Hrant Dink davasında avukatların sanıklara soru yöneltmeleri ve yargılamanın kayda alınması bekleniyor. Aralarında Uras, Birdal, Bahçekapılı, Ağaoğlu, İnsel, Karaalioğlu ve Bumin'in olduğu “Duyarlılık Grubu” açıklama yapacak.

Agos gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesiyle ilgili 19 sanıklı davaya, 11 Şubat günü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

Cinayet davasında tüm sorumluların cezalandırılması için harekete geçen ve aralarında milletvekili, yazar, gazetecilerin de bulunan “Hrant Dink Duyarlılık Grubu”, bir bildiriyle adalet sağlanıncaya kadar Hrant Dink cinayetiyle ilgili davayı izleyeceklerini açıkladılar.

“Duyarlılık Grubu”ndan Adliye önünde açıklama

Bildiride, "Bizler bu adalet gerçekleşene, kendi vicdanımız karşısında başımız dik durabilene kadar bu gayreti sürdüreceğiz” denildi. Grup, 11 Şubat, saat 10:00'da, yargılamanın görüleceği Beşiktaş Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapacak.

Grup yazar Adalet Ağaoğlu, avukat Fethiye Çetin, milletvekilleri Akın Birdal, Ufuk Uras, Ayşenur Bahçekapılı, Mehmet Domaç, Burhan Kayatürk, Hüsnü Tuna, İbrahim Yiğit ve Nursuna Memecan, yönetici Can Paker, gazeteciler Ali Bayramoğlu, Etyen Mahçupyan, Mustafa Karaalioğlu, Kürşat Bumin, akademisyenler Cengiz Aktar ve Prof. Dr. Ahmet İnsel’den oluşuyor.

Duruşma kayda alınabilir; sorgu devam edecek

Basına kapalı sürecek davada mahkeme, Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemede ihtimal olarak görüldüğü gibi, zanlı O.S.’nin kemik yaşının 19 olduğuna karar verirse, yargılama basına açılabilir.

Mahkemenin bu yönde bir karar alması durumunda, O.S. ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla, alenen yargılanacak. Üçüncü duruşmada, sesli ve görüntülü kayıtdının yapılması için teknik donanımın hazır olması bekleniyor.

Müdahil avukatlar, reformlar kapsamında değiştirilen Ceza Muhakemesi Kanunu çerçevesinde sesli ve görüntülü kayıt talebinde bulunmuştu ve bu talep kabul edilmişti. Böylece Türkiye’de ilk defa bir mahkeme, sesli ve görüntülü kayda alınmış olacak.

Çetin: Adaletin takipçileri bizi umutlandırıyor

Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, bu davada kamuoyunun desteğinin kendilerini çok umutlandırdığını söyledi.

Çetin, “Bu davada tanık ve adalet için takipte olanların sesleri, birtakım oluşumların da gün ışığına çıkarılmasının nedeni olmuştur. Bu takip bizi umutlandırmaktadır. Adaletin takipçisi olmaya devam etmeliyiz” dedi.

Yargılamada merak edilen diğer bir nokta da, Trabzon’da iki jandarma görevlisine “görevi ihmal”den açılan davada tanık olarak ifade veren ve “Yasin Hayal’ın cinayet planladığını dört ay öncesinde haber verdim” diyen Hayal’in eniştesi ve jandarma muhbiri Coşkun İğci’nin neler söyleyeceği olacak.

O.S.: Yasin Hayal beni cinayete zorladı

2 Temmuz 2007 tarihinde başlayan cinayet davasında 1 Ekim’de ifade veren O.S., "Yasin Hayal bu işi yapmam için beni zorladı. Korkumdan nasıl olduğunu anlamadım, Hrant Dink'i vurdum. Pişmanım, ailesi olduğunu bilmiyordum bilsem vurmazdım" demişti.

Tuncel: Vurulacak şekil belliydi

Mahkeme, azmettirici olarak yargılanan Erhan Tuncel ile cinayetten hemen sonra yaptığı telefon konuşmasında, “Kaçmayacaktı, bu kaçmış”, “Gebermişse gegermiş” diyen Trabzon Emniyeti’nin eski görevlisi Muhittin Zenit hakkında işlem yapılmayacağına karar verilmişti. Konuşmada Tuncel, ihtihbaratçıya “Vurulacak şekil belliydi” diyordu.

Cinayette sekiz tutuklu, 11 tutuksuz sanık var

11 Şubat’taki duruşmaya tutuklu sanıklar O.S., Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu, Ahmet İskender, Tuncay Uzundal ve Mustafa Öztürk’ün getirilmesi bekleniyor. (EÖ/TK)

Erol ÖNDEROĞLU
BİA Haber Merkezi - İstanbul
08 Şubat 2008, Cuma

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.