12 Eylül Anayasası'na da AKP Anayasası'na da HAYIR

12 Eylül Anayasası'na da AKP Anayasası'na da HAYIR

12 Eylül Anayasası'na da AKP Anayasası'na da HAYIRYER : Kadıköy İskele MeydanıTARİH : 29 Ağustos 2010 PazarSAAT : 16:00KURUMLAR : Emek...

A+A-

12 Eylül Anayasası'na da AKP Anayasası'na da HAYIR12 Eylül Anayasası'na da AKP Anayasası'na da HAYIR

YER : Kadıköy İskele Meydanı

TARİH : 29 Ağustos 2010 Pazar

SAAT : 16:00

KURUMLAR : Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), DİSK, TMMOB, İstanbul Meslek Odaları, KESK İstanbul şubeleri, TÜRK-İŞ İstanbul şubeleri, AYÖP, Sosyalist Umut Derneği, TEKEL İşçileri

Emeğin 'HAYIR'ı miting kürsüsünde

15 Ağustos'ta açıklanan Eşit ve Özgür Bir Ülke İçin 12 Eylül Anayasası'na da AKP Anayasası'na da HAYIR deklarasyonunun ardından İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da ortak HAYIR mitingleri düzenleniyor. Mitinglerin ilki 29 Ağustos Pazar günü saat 16:00'da İstanbul Kadıköy'de.

29 Ağustos Pazar günü Kadıköy İskele Meydanı'nda saat 16:00'da Emeğin Hayır'ı miting kürsüsünde olacak. Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) beraber öncülüğünü yaptığı mitinge birçok aydın ve sanatçının yanısıra sendikalar ve Alevi dernekleri de katılacağını açıkladı.

Sol tek ses: HAYIR

15 Ağustos Pazar günü İstanbul'da Beyoğlu Ses Tiyatrosu'nda EMEP, Halkevleri, ÖDP ve TKP'nin genel başkanlarının katılımı ile Eşit, Özgür bir Ülke için; 12 Eylül Anayasası’na da, AKP Anayasasına da HAYIR! başlıklı bir deklarasyon açıklanmıştı.

Çok sayıda aydın ve sanatçının da katıldığı basın toplantısında referandum sürecinde ortak doğrultuda ve ortak araçlarla HAYIR çalışması yapılacağı açıklanmıştı. Basın toplantısı sonrası imzaya açılan deklarasyona imzalar yağmaya devam ediyor.

HAYIR deklarasyonunda "Hükümeti elinde bulundurduğu 8 yıl boyunca ekonomik, sosyal ve siyasal saldırıları arttırarak sürdüren AKP, bu değişikliklerin geçmesi halinde, işçi ve emekçiler tarafından fiili ve yasal olarak kullanılan birçok hakkı da gasp ederek, topyekûn bir saldırıya geçecektir. Referandumda Hayır diyerek, sadece aldatmacayı boşa çıkarmış olmayacağız, aynı zamanda emek ve demokrasi düşmanı AKP’ye bir ders vermiş olacağız.

AKP’nin anayasa değişiklik paketi ne ülkemizin sorunlarına ne de halkımızın ihtiyaçlarına, temel hak ve özgürlüklerine yanıt vermektedir. Anayasa değişiklik paketi eşit, özgür bir ülkenin önünü açmak bir yana, tersine kapatmaktadır" ifadelerine yer verilirken "12 Eylül’de yapılacak anayasa değişiklik paketine ‘hayır’ demek; hem 12 Eylül Anayasası’na hem AKP Anayasası’na ve 8 yıllık AKP iktidarının uygulamalarına ‘hayır’ demektir. Eşitliği, özgürlüğü ve demokrasiyi esas alan yeni bir anayasa ihtiyaçtır. Kuşkusuz bu anayasa emekçilerin ve ezilenlerin mücadelesinin ürünü olacaktır. Bizler böyle bir anayasa ve fiili kazanımlar için mücadele edeceğiz" cümleleri ile beraber mücadele kararlılığı vurgulanmıştı.

'Oyum HAYIR'

Dört örgütün açıkladığı HAYIR deklarasyonunun ardından bir de imza kampanyası (http://www.oyumhayir.org/) başlatıldı. Yüzlerce aydın, sanatçı, akademisyen ve sendikacının imzaları ile başlayan imza kampanyasına destek devam ediyor.

Miting programı

Miting için 29 Ağustos Pazar günü Saat 16:00'da Kadıköy Rıhtım Deniz Otel Önünde toplanılacak. Saat 16:30'da yürüyüş, saat:17:15'te miting başlayacak. Mitingde TKP Genel Başkanı Erkan Baş, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol birer konuşma yapacak. Ayrıca Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) adına birer konuşma yapılacak.

Mitingi düzenleyen dört örgüt dışında ABF, DİSK, TMMOB, İstanbul Meslek Odaları, KESK şubeleri, TÜRK-İŞ şubeleri, AYÖP, Sosyalist Umut Derneği, TEKEL İşçileri de mitinge katılacaklarını açıkladılar.

Miting hazırlıkları

Miting hazırlıkları kapsamında ilçelerde dört örgütün hem ayrı ayrı ham de ortak basın açıklamalarının yanısıra bildiri dağıtımı, ev ve kahve toplantıları yapılıp, yerel derneklerle görüşülüyor. Ayrıca bir basın komitesi oluşturularak hazırlanmış bir dosya çok sayıda köşe yazarı ve basın mensubuna iletildi. Çarşamba günü destek veren kurum temsilcilerinin de katıldığı bir basın toplantısı yapıldı.

İstanbul genelinde ses aracı ile dolaşılarak hem referandum'da HAYIR denmesi hem de mitinge çağrı amaçlı sesli propaganda çalışması devam ediyor.

(soL - Haber Merkezi) - 27 Ağustos 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.