12 Eylül protestoları başladı

12 Eylül protestoları başladı

12 Eylül protestoları başladı   İZMİR (03.09.2008)- 12 Eylül askeri faşist darbesinin yıldönümü yaklaşırken protesto...

A+A-

12 Eylül protestoları başladı12 Eylül protestoları başladı 
 
İZMİR (03.09.2008)- 12 Eylül askeri faşist darbesinin yıldönümü yaklaşırken protesto etkinlikleri de başladı. İzmir'de Kemeraltı girişinde açıklama yapan demokratik kurumlar, 12 Eylül'e kadar sürecek etkinliklere katılım çağrısı yaptı. 12 Eylül eylem takvimi de belli oldu.

12 Eylül'e kadar eylem ve etkinlikler

KESK İzmir Şubeler Platformu, 78'liler Derneği, Ezilenlerin Sosyalist Platformu ve Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu'nun da aralarında olduğu kurumlar yapacakları eylem ve etkinlikler dizisine bugün başladı.

12 Eylül darbesini protesto eden kurumlar adına açıklamayı KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramis Sağlam okudu. 12 Eylül karanlığının sorumlularının halen yargılanmadığını belirten Sağlam, “12 Eylül gününe kadar sürecek eylemlerimiz boyunca, darbecilerin yargılanması talebini gündeme getireceğiz” dedi.

Film gösterimleri, resim sergileri ve stantlar şeklinde devam edecek etkinliklerde ayrıca, darbe karşıtı mücadelenin deneyimlerini de aktaracak. Bu amaçla, 11 Eylül günü, yazar Metin Yeğin'in katılımı ile bir söyleşi düzenlenecek. Etkinlikler, 12 Eylül günü, darbeci Kenan Evren'in kaldığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı lojmanlarının bulunduğu Konak Üçkuyular’da yapılacak eylemle sona erecek.

12 Eylül illerde de protesto edilecek

12 Eylül askeri faşist darbesinin yıldönümü dolayısıyla çok sayıda ilde protesto eylemleri gerçekleştirilecek. 12 Eylül günü Antep'te ve Bursa'da Osmangazi Metro İstasyonu'nda saat 18.00'de basın açıklaması yapılacak, Malatya'da Barış Meclisi ise aynı gün bir panel düzenleyecek.

Darbeci generaller, 12 Eylül günü Amed'de, Koşuyolu katliamının yıl dönümünde Koşuyolu Parkı'nda anıt açılışı yapılacak.

13 Eylül'de DİSK'in öncülüğünde İzmir Gündoğdu Meydanı'nda ve Ankara'da ise çok sayıda kurumun katılımıyla saat 13.00'te Sıhhiye Meydanı'nda mitingler düzenlenecek.

14 Eylül günü ise İstanbul'da saat 13.00'te Kadıköy İskele Meydanı'nda miting gerçekleştirilecek.
 
ATILIM - 04.09.2008

Mersin darbe karşıtı mitinge hazırlanıyor 
 
MERSİN (04.09.200)- 78'liler Derneği'nin çağrısıyla bir araya gelen sendikalar ve demokratik kurumlar, 12 Eylül 1980 faşist darbesini gerçekleştiren darbeci generallerin yargılanması talebiyle 13 Eylül günü bir miting düzenleyecek.

Mersin'de bir araya gelen 78'liler Derneği, 68'liler Derneği, KESK, İHD, ESP, DTP, SDP, ÖDP, EMEP, Halkevleri, Akdeniz Göç -Der ve SEH 13 Eylül'de darbe karşıtı bir miting yapma kararı aldı. Sendikalar ve demokratik kurumlar Cumartesi günü saat 16.00'da Devlet Hastanesi önünde toplanarak, Metropol Miting Alanı'na kadar yürüyüş düzenleyecek.

Mitinge etkin bir hazırlık yapılacak

Mitingin bölgesel yapılabilmesi için de çalışmalar sürüyor. Miting öncesinde yerel radyo ve tv'lerde programları yapmayı planlayan kurumlar, yaygın bir metin çağrısı yapmayı kararlaştırdı. Bildiri dağıtımları gerçekleştirecek olan kurumlar, 5 Eylül'de bir basın açıklaması yapacak, 6 Eylül'de ise ESP'nin kontrgerilla gerilla katliamlarına ilişkin düzenlediği eyleme katılacak. 10 Eylül günü de bir basın açıklaması yapmayı planlayan kurumlar, halka bildiri dağıtarak, mitinge katılım çağrısı yapacak. Ayrıca ÖDP üyeleri 11 Eylül, KESK üyeleri de 12 Eylül günlerinde eylemler gerçekleştirecek.

ATILIM - 04.09.2008

İzmir darbe karşıtlarından basın açıklaması...

(03.09.08) - 12 Eylül askeri faşist darbesinin 28. yıldönümünde İzmir’de bir araya gelen kurumlar, 10 günlük bir eylem ve etkinlik takvimi çıkarttılar. Bu takvim doğrultusunda gerçekleştirilecek eylem ve etkinliklerde, DİSK’in 13 Eylül günü İzmir’de gerçekleştireceği “Emek ve Demokrasi” mitingine çağrı da yapılıyor. Eylem programı, bugün saat 18.00’da Kemeraltı girişinde basın açıklaması, ardından bildiri ve karanfil dağıtımı ile başladı.

12 Eylül protestoları başladı12 Eylül darbecileri suçlusunuz, hesap vereceksiniz!” ve “Darbeciler yargılansın!” pankartlarının açıldığı eylemde açıklamayı KESK dönem sözcüsü Ramis Sağlam okudu.

Açıklamada, ülkede 28 yıl önce gerçekleştirilen askeri faşist darbenin tüm kurum ve kuruluşları ile varlığını sürdürmeye devam ettiği, darbenin sonuçlarından birisi olan 1982 Anayasası ve 12 Eylül kalıntısı yasaların hüküm sürdüğü vurgulandı.

Açıklama şu sözlerle son buldu: “12 Eylülcüler’in suçlu olduğunu irdeleyeceğimiz, etkinliklerimizde halkımızın nezninde suçları sabit 12 Eylül generallerinin hesap vermesini hedeflemekteyiz. Bu amaçla ilk etkinliğimizi bugün Kemeraltı’nda 12 Eylül 1980 sonrası idam edilen halkımızın yiğit evlatları anısına karanfil ve bildiri dağıtımı ile başlıyoruz. Bu etkinliklerin sonuncusunu ise 12 Eylül’de Üçkuyular’da Kenan Evren’in evinin önünde 'Darbeciler yargılansın!/ Yaşasın sosyalizm!' şiarı ile gerçekleştireceğimiz açıklama ile sonlandıracağız.”

Eylemde “Gün gelecek devran dönecek, darbeciler halka hesap verecek!”, “Çeteciler, darbeciler yargılanacak!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı. 12 devrimci önderin isimleri okunarak “Tek yol sosyalizm!” sloganları atıldı.

KESK İzmir Şubeler Platformu, İzmir ‘78 liler Derneği, ESP, Köz, TMMOB İKK, Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu, “Geleceğimizi İstiyoruz İzmir Girişimi"nin örgütlediği eyleme 150 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir - 03.09.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.