12. Hüseyin Gazi Kültür şenliklerinde büyük coşku

12. Hüseyin Gazi Kültür şenliklerinde büyük coşku

12. Hüseyin Gazi Kültür şenlikleri12. Geleneksel Hüseyin Gazi Şenliği, Hüseyin Gazi tepesinde CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP'li...

A+A-

12. Hüseyin Gazi Kültür şenliklerinde büyük coşku12. Hüseyin Gazi Kültür şenlikleri

12. Geleneksel Hüseyin Gazi Şenliği, Hüseyin Gazi tepesinde CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katılımıyla gerçekleşti.

Hüseyin Gazi Kültür Derneği tarafından düzenlenen 12. Geleneksel Hüseyin Gazi Şenliği'ne vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi. Şenliği, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, CHP Ankara Milletvekilleri Tekin Bingöl, Nesrin Baytok ve CHP'li belediye başkanları ile Alevi-Bektaşi dernek ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Halk ozanlarının türküleri ve semah gösterisinin ardından bir konuşma yapan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Hüseyin Gazi'nin Anadolu'nun Türkleşmesinde oynadığı role vurgu yaptı. Sav, Hüseyin Gazi'nin inanç ve etnik ayrımları yok saydığını ve tüm inanç ve etnik farklılıkları biraraya getirerek toplumun ahenk içinde yaşaması yollarını aradığını belirtti.

Sav , Alevilerin hiçbir kişi, kurum, dernek ya da oluşumun tekelinde olmadığını, siyasi partilerin günlük politikalarının hedeflerine alet edilmek için kullanılmayacaklarını da ifade ederek, özellikle Aleviliği yeniden tanımlamaya kalkışmanın 'cehaletin dik alası' olduğunu dile getirdi. Daha sonra katılımcılara plaketleri verildi.

12. Hüseyin Gazi Kültür şenlikleri

Ankara- Hüseyin Gazi Türbesi'nde düzenlenen 12. Geleneksel Hüseyin Gazi Kültür Şenliği'ne, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, CHP'li milletvekilleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gündeminin yoksulluk, işsizlik ve açlık olduğunu belirterek, ''Ancak ülkenin yöneticileri Kürt sorunu, Alevi sorunu gibi başlıklar altında Atatürk'ün kurduğu ulus devleti parçalamaya çalışıyorlar. Bizler, Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Sünnilerin her bir arada yaşamasını istiyoruz'' diye konuştu.

Ankara Hüseyin Gazi Derneği Vakfı Başkanı Gülağ Öz, ''Hüseyin Gazi Türbesi'nin 16 milyarlık faturası yüzünden pazartesi günü elektrikler kesilecek. Bizler ayrımcılık değil, kardeşlerimiz olan cami cemaatine verilen imkanların bize de verilmesini istiyoruz'' dedi.

Cumhuriyet - AA - Haberfx - 6 Eylül 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.