15. Bahadın Kültür Şenlikleri Tamamlandı

15. Bahadın Kültür Şenlikleri Tamamlandı

15. Bahadın Kültür Şenlikleri TamamlandıBu yıl 15. si düzenlenen ve üç günden devam eden “Bahadın Kültür Şenlikleri”...

A+A-

15. Bahadın Kültür Şenlikleri Tamamlandı15. Bahadın Kültür Şenlikleri Tamamlandı

Bu yıl 15. si düzenlenen ve üç günden devam eden “Bahadın Kültür Şenlikleri” tamamlandı.

29 Temmuz Cuma günü Yusuf Ziya Bahadınlı Kütüphanesi’ nin açılışı ile başlayan ve sunuculuğunu Bektaş Erdoğan’ın yaptığı şenliğe CHP İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı, CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, CHP Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu, Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, belde belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumartesi günü saat 13.00’de şenlik yürüyüşü ile başlayan program, ’Şenlik Meydanı’ nda yapılan konuşmalarla devam etti. 40 derecenin üzerinde seyreden hava sıcaklığı zaman zaman ses cihazını da etkilediği için  programda bazı aksamalar oldu. Meydanda yapılan  konuşmada CHP İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı kendisinin Yozgatlı olmamasına karşın 4-5 kez Yozgat’a geldiğini; ama Bahadın’a ilk kez gördüğünü söyledi.

Bahadın’ ın adını arkadaşlarından, dostlarından duyduğunu ve çok güzel övgüler aldığının  da altını çizen Sarı, “Bana denildi ki, Bahadın insanı mert olur, yüreğinde ışıltı, gönüllerinde sevda parıldar. Bahadınlılar yaptıkları bu şenliklerle Yozgat’ ın bozkırında bir kültür vahası oluşturmuş. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan da yaptığı konuşmada, 15 yıl önce Sivas Madımak Oteli Katliamı’ ndan hemen sonra  insanın yakılmaması, katledilmemesi adına bu şenliklerin düzenlenmeye başladığını ve o kültüre sahip çıkılmasını sağlamak için her yıl düzenli olarak tertip edildiğini, bundan sonra da tertip edileceğine işaret etti.

Bu tip şenliklerin Türkiye’ nin bir çok yerinde yapılmasına rağmen Bahadın Şenlikleri’ nin daha başka olduğunu ve bunu da Bahadınlıların sağladığını  dile getiren Özcan, “Bahadınlılılar, Bahadın’ a çok düşkün ve bağlıdırlar. Özellikle çocukluğu burada geçenlerin bağlılıkları bir başkadır. Bahadın dışında, yurtdışında yaşayan Bahadınlılar bu şenlikler dolayısıyla geliyor, çocuklarını gönderiyor ve Bahadın sevgisini onlara aşılamaya çalışıyorlar. Bizim kültürümüz Alevi Kültürü’dür. Bunu söylemekten ne utanıyoruz, ne sıkılıyoruz. Biz kültürümüzü hiçbir kültürden üstün görmüyoruz ama aşağı da görmüyoruz. İnsana ait her kültüre saygı duyuyoruz. Kendi kültürümüze de sahip çıkıyoruz. İşte bu şenliklerle sahip çıkıyoruz. Bunun için bu şenlikleri düzenliyoruz. Bu şenlikleri düzenlememizde bize büyük destek sağlayan Çankaya ve Yenimahalle Belediyelerine ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan Yusuf Ziya Bahadınlı Kültür Evi resmen hizmete girdi.

Programın ikici günü etkinlikleri, Necdet Saraç’ın yönetiminde yapılan ve Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Işık Kansu ve Sevgi Özer’ in katıldığı “Güncel Siyaset” adlı panel ve “Azizlik İşler” adlı Tiyatro sergilenirken, akşam da Sevinç Ertalay, Grup Kızılırmak konseri  izleyenlerle buluştu.

Şenliğe katılanların, Grup Kızılırmak’ın solisti İlkay Akkaya’nın okuduğu türkülere eşlik ederek büyük bir koro oluşturmaları geceye bir başka güzellik kattı.

Şenliklerin son gününde “Spartaküs” adlı  sinema filmi, Çocuk Şenliği, Tayfun Talipoğlu, Öner Yağcı, İbrahim Eroğlu’nun katıldığı bir söyleşi düzenlendi. “Derviş’ adlı  tiyatro eseri  ve yerel sanatçıların okuduğu türkülerle bu yılki etkinlik tamamlandı.

sorgunpostasi.com - 02.08.2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.