15 Şubat mitingine yüz binlerce emekçi katılacak

15 Şubat mitingine yüz binlerce emekçi katılacak

15 Şubat mitingine yüz binlerce emekçi katılacak İSTANBUL’DA 15 Şubat’ta “İşsizliğe, Yoksulluğa Karşı Emek ve Demokrasi Mitingi”ne...

A+A-

15 Şubat mitingine yüz binlerce emekçi katılacak 15 Şubat mitingine yüz binlerce emekçi katılacak

İSTANBUL’DA 15 Şubat’ta “İşsizliğe, Yoksulluğa Karşı Emek ve Demokrasi Mitingi”ne yüz binlerce işçi ve emekçinin katılması hedefleniyor.

İSTANBUL’DA 15 Şubat’ta “İşsizliğe, Yoksulluğa Karşı Emek ve Demokrasi Mitingi”ne yüz binlerce işçi ve emekçinin katılması hedefleniyor. Türk-İş, DİSK ve KESK’in ortaklaşa yapacağı mitingin hazırlıkları son hızla devam ederken, işyerlerinde el ilanları ve broşürler dağıtılıyor, toplantılar yapılıyor. Kadıköy’de yapılacak mitingi, tepkinin gösterilmesi için ciddi bir çıkış olarak gören sendikalar, katılımı artırmak için işyerlerinden özel çalışma yürütüyorlar.

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, üyelerinin krizden önemli derecede etkilendiğini, bu nedenle krizin faturasını ödemek istemeyen bütün üyelerinin miting alanında olacağını kaydetti.

BAŞKALDIRIYA DÖNÜŞMELİ

“Üyelerimiz bu mitinge mutlaka destek koymak zorunda. Bu açıdan 15 Şubat mitingine kiriz gerekçesiyle işten çıkartılar, örgütlenme döneminde sorun yaşadığımız ve direnişte olan işçiler ve grevdeki işçiler olarak kitlesel bir şekilde katılacağız. Ayrıca işyeri temsilcilerimiz vasıtasıyla fabrikadaki çalışmalarımız da hız kazandı. Fabrikalardan da kitlesel bir katılım sağlayacağız” diyen Serdaroğlu, işyerlerinde toplantılar yaptıklarını, bildiriler dağıttıklarını, ayrıca merkezi yerlere pankartlar asarak halk cephesinden de ciddi bir katılımı sağlamak için davetler yaptıklarını aktardı. Serdaroğlu, “Bu mitingi adına uygun bir şekilde, krize karşı başkaldırıya dönüştürmeliyiz” dedi.

FİNALE YAKIŞAN MİTİNG

15 Şubat’ta Kadıköy’de yapılacak mitingi önemsediklerini ifade eden Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, ekonomik krizin etkilerinin görülmesiyle birlikte birçok ilde mitinglerin yapıldığını, İstanbul mitinginin emekçiler için bir final gibi görünmesi gerektiğini ve katılımın da buna uygun olması gerektiğini kaydetti.

“Üç konfederasyonun ortaklaşa gerçekleştirmesi, üzerinde durulması ve heyecan vereci bir durum. Üç kurum arasında eylem ve mücadele birliğini gerçekleştirmiş olması, ileriye dönük heyecan verici” diyen Öztaşkın, Petrol-İş olarak Marmara Bölgesi’ndeki şubelerden katılım sağlayacaklarını söyledi. El ilanları dağıtarak mitinge katılım çağrısı yaptıklarını belirten Öztaşkın, şube ve bölgelerde çalışmalarının son hızla devam ettiğini, Marmara Bölgesi’ndeki üyelerinin büyük çoğunluğunu mitinge katacaklarını ifade etti.

AYAK SESLERİ ŞİMDİDEN DUYULDU

Çok olumlu bir sinerji yarattıklarını söyleyen KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, “Türk-İş’in de bu işin içine katılması ile birlikte yeni bir programa gidildi. 150 bin el ilanı, 12 bin afişimiz basıldı. 400 tane bez pankartımız şu anda İstanbul’u süslüyor. Çeşitli radyo yayınları ve televizyon programları yapılıyor. Yoğun bir faaliyet, hummalı bir çalışma var. Çeşitli toplantılarla bu süreç yükseltilmeye çalışılıyor. İşyerlerinde çalışmalar sürüyor. Katılımın yüksek olması için yoğun bir çaba var. Mahallelerden otobüsler kaldırılacak. Son haftaya girdiğimiz bu günlerde bu çabalar en üst düzeye çıkacaktır. İstanbul bir sanayi kenti. Büyük varoşların olduğu, yoksulluğun en fazla hissedildiği, büyük çarpıklıkların olduğu bir kent. Bütün bunlardan doğru, ciddi bir katılımın hem işyerlerinden hem de mahallelerden olacağını görüyoruz” diye konuştu.

Siyasi partiler, kitle örgütleri ve meslek odalarının da kendilerine destek sunmak için çalışma içinde olduklarını dile getiren Şimşek, bu güçlerin mahallelerde kendi çalışmalarını sürdürdüğünü ve kendilerinden habersiz afiş, el ilanları basıp dağıttığını söyledi. Bu mitingin başarı ile sonuçlanması halinde AKP Hükümeti’nin krizin faturasını emekçilerin sırtına yükleme konusunda rahat edemeyeceğini belirten Şimşek, “Hiç gündemde yok iken hükümet, Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısına çağırdı ve içinde olmamamıza rağmen biz de çağrıldık. Bunlar tesadüf değil. 15 Şubat’ın ayak seslerini şimdiden duydu hükümet” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÇALIŞMA MİTİNGDEN SONRA DA SÜRECEK

MİTİNG kararı çıktıktan sonra Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu olarak toplantı yaparak bir mitinge hazırlanma planı çıkarttıklarını belirten Haber-İş 1 No’lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, işyerlerinde toplantılar düzenleyerek, mitinge katılımın sağlandığını kaydetti. Toplantı yapamadıkları işyerlerinde el ilanlarıyla çağrıda bulunduklarını kaydeden Dokuyucu, şöyle konuştu: “Türk-İş’in bölge olarak mitinge katılma konusunda azami bir çaba içerisinde olduğunu görüyoruz. Miting kitlesel olacak. Miting sonrasına yönelik bir duraklama mı olacak yoksa bir plan mı var? Platform olarak miting sonrasında da yerellerde çalışmayı sürdürme kararımız var. Yerellerdeki çalışmayı bir araya getirip 1 Mayıs’a taşıma kararı vermiştik.”.

EVRENSEL - 10 Şubat 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.