15. Yılında Madımak Katliamında Ölenler Anılıyor

15. Yılında Madımak Katliamında Ölenler Anılıyor

15. Yılında Madımak Katliamında Ölenler AnılıyorSivas Madımak katliamının 15. yıldönümü olan 2 Temmuz'da düzenlenecek etkinliklerde...

A+A-

15. Yılında Madımak Katliamında Ölenler Anılıyor15. Yılında Madımak Katliamında Ölenler Anılıyor

Sivas Madımak katliamının 15. yıldönümü olan 2 Temmuz'da düzenlenecek etkinliklerde bir kez daha adalet talebi dile getirilecek.

Sivas'ta Madımak Oteli önünde ve pek çok ilde çeşitli etkinlikler düzenleyecek olan Alevi örgütleri ve demokratik kurumlar, Madımak'ta yaşamını yitiren 35 aydını anacak, sorumluların yargılanmasını isteyecek. Madımak Otelinin müze yapılması talebi bu yılki etkinliklerde de dile getirilecek.

Sivas'ta Madımak Oteli önünde, İstanbul'da Kadıköy'de
 
Sivas'taki etkinlikler 2 Temmuz günü Madımak Oteli'nin önünde gerçekleştirilecek, İstanbul'da ise aynı gün saat 15.00'da Zincirlikuyu, 16.00'da ise Karacaahmet mezarlıklarında anmalar yapılacak.

Saat 17.00'de Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenecek miting için 16.30'da Tepe Nautilus önünde toplanılacak.

Ankara'da "Demokrasi ve Laiklik Haftası"

Ankara'daki etkinliklerin programı ise Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin de aralarında bulunduğu kurumlar tarafından düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Toplantıya Sivas'ta hayatını kaybeden Serkan Doğan, Koray ve Menekşe Kaya, Murat Gündüz ve Handan Metin'in aileleleri, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Vakfı Başkanı Ercan Geçmez ile demokratik kurum temsilcileri katıldı.

PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, katliamın 15. yılında başta Madımak Oteli önü olmak üzere çok sayıda ilde yapılacak miting ve etkinliklerle Sivas'ta yaşamını yitirenleri anacaklarını ve adalet talebini dile getireceklerini belirtti.

"Unutmayacağız, unutturmayacağız"

Etkinlikleri “Demokrasi ve Laiklik Haftası” adı altında yapacaklarını belirten Gümüş, Madımak'ı unutturmamanın bir görev olduğunu söyledi.

Alevi örgütleri ve demokratik kurumların açıkladıkları etkinlik takvimi şöyle;

28 Haziran’da Dikmen Ahmet Arif Parkı’nda saat 17.00’de, konser ve semah gösterisi yer alacak. Etkinliğe Ali Ekber Eren, Nurgül Ateş, Cankat Erdoğan, Yavuz Canpolat ve Grup Beserek türküleriyle katılacak.

29 Haziran’da ise Tuzluçayır Çiçek İş Merkezi önünde saat 19.00’da Ferhat Tunç ve Grup Günyüzü, saat 18.30’da Batıkent Metro Girişi’nden Vedat Dalokay Parkı’na kadar yürüyüş ve saat 19.00’da Vedat Dalokay Parkı’nda “Ateşte Semaha Duranlar” adlı konser düzenlenecek.

30 Haziran’da Aka-Der’in Tuzluçayır Menekşe Erbay Parkı’nda düzenlediği konser ise saat 18.00’de başlayacak.

1 Temmuz’da Mamak Ege Lisesi Önü’nden Hacı Bektaş Parkı’na ortak yürüyüş de saat 18.00. Aynı gün Keçiören Halkevi, Ovacık-Der ile Eğitim Sen 3 No’lu Şube 19 Mayıs Pazar Yeri’nde anma etkinliği yapacak.

1 Temmuz Saat 24.00’de Sivas’taki anma için PSAKD Genel Merkezi önünden otobüsler hareket edecek.

2 Temmuz Saat 16.00’da Toros Sokak’ta başlayıp, Kolej Kavşağı’na yürüyüşün ardından, saat 17.30’da yapılacak miting ile Sivas şehitleri anılacak. Sanatçı Ferhat Tunç da konser verecek.

3 Temmuz’da Ankara Tabip Odası’nda saat 18.30’da, “Sivas Katliamı ve Ruhsal Travma” konulu panel yapılacak.

4 Temmuz’da Ankara Barosu ABEM Salonu’nda saat 17.00’de Yazar Vecihi Timuroğlu’nun, “15. Yılında; Çağdaşlık. Bağnazlık açısından Madımak Katliamı’nın Anlamı” konulu konuşması olacak.

Etkinlikler 6 Temmuz günü saat 12.00’de Karşıyaka Mezarlığı 1. Kapı’da buluşulup, Sivas Şehitleri’nin mezarları başında yapılacak törenle sona erecek.

İzmir'de Gündoğdu meydanında

İzmir'de ise 2 Temmuz günü Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenlenecek. Kurumlar saat 17.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacak. Malatya'da ise 1 Temmuz saat 18.00'de Çeşme Durağı'ndan PSAKD önüne kadar yürünecek.(EZÖ)

Özgür Radyo - İstanbul / 27 Haziran 2008, Cuma

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.