17+ Alevi Kadınlar: Madımak’ta katledilen 33 canımız için adalet istiyoruz

17+ Alevi Kadınlar: Madımak’ta katledilen 33 canımız için adalet istiyoruz

17+ Alevi Kadınlar, Sivas Katliamı'nın 27. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, "Sivas'ın ışığı sönmeyecek, Madımak'ta katledilen 33 canımız için adalet istiyoruz&q

A+A-

17+ Alevi Kadınlar, Sivas Katliamı’nın 27. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

“Sivas’ın ışığı sönmeyecek, Madımak’ta katledilen 33 canımız için adalet istiyoruz” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu yıl, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Oteli’nde yapılan katliamın 27. yıldönümü. Katliamın yaşandığı günden bugüne yani 27 yıllık süreç boyunca katliam ile ilgili bir arpa boyu yol alınmadığı gibi, bu katliamın sorumluları, katliamcılar peş peşe devlet ve iktidarlar tarafından zaman aşımı ve siyasi af kararları ile ödüllendirildiler. Katiller ya serbest bırakıldı, ya yurt dışına gitti ya da Sivas şehrinin merkezinde, karakola yakın bir evde yaşadığı ortaya çıktı.

Bu katliamı savunanlar, sahiplenenler siyasi partiler kurdular, iktidara geldiler, milletvekili, bakan oldular.

Alevileri her daim kontrol altında tutmayı amaçlayan devlet bunu sistematik katliamlarla yapmayı amaçladı. Bu nedenle Alevilere yönelik birçok katliam tertip edildi. Bu katliamlar için dönemine göre ya Türk İslamcı politikalar ya da İslamcı Türkçü politikalar uygulandı. Netice olarak bugün iktidarda bulunan İslamcı Türkçü iktidar Madımak Katliamı ile ilgili katliamın tutuklu son sanığını yaşlılık ve sağlık nedeni ile cezaevinden çıkartarak ikinci bir “Hayırlı olsun” kararı verdi.

“MADIMAK KATLİAMI İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR”

Ancak bu karar da tıpkı diğer kararlar gibi hukuksuzdu ve toplum vicdanında kabul görmedi. Çünkü insanlığa karşı işlenen suçlar zaman aşımına uğratılamaz ve affedilemez. Madımak Katliamı sadece Alevilere karşı değil, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Onu AK’layanları bu toplum affetmeyecek.

Bizler Sivas Madımak katliamını unutmadık, unutturmayacağız!

“TÜRKÜLERİ YAPANLAR YASALARI YAPANLARDAN DAHA GÜÇLÜ”

Katliamlara ilişkin toplumsal hafızanın önemini bir kez daha anımsatarak talep ediyoruz; Madımak Oteli müze yapılsın. Yurt içindeki ve yurt dışındaki katiller yeniden yargılansın.

Sivas’ın ışığı sönmeyecek, Madımak’ta katledilen 33 canımız için adalet istiyoruz.

Türküleri yapanlar yasaları yapanlardan güçlüdür.”

PİRHA/ İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.