17 yıllık Madımak ayıbı kamulaştırmayla bitti

17 yıllık Madımak ayıbı kamulaştırmayla bitti

17 yıllık Madımak ayıbı kamulaştırmayla bitti  Devlet Bakanı Faruk Çelik, ‘’Madımak Oteli’nin kamulaştırma bedeli, bugün...

A+A-

17 yıllık Madımak ayıbı kamulaştırmayla bitti  17 yıllık Madımak ayıbı kamulaştırmayla bitti 

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ‘’Madımak Oteli’nin kamulaştırma bedeli, bugün (dün) itibarıyla özel idare hesabına aktarıldı’’ dedi.

Çelik, ‘’Cemevlerinin Hukuki Statüsü’’ ile ilgili oluşturulan komisyonun Hakimevinde gerçekleştirilen ilk toplantısında yaptığı açıklamada Alevi Çalıştayları sürecinin 7. Çalıştay ile sona erdiğini belirterek, ‘’Madımak’ın kamulaştırılmasına karar verilmişti. 4.5 milyon TLkamulaştırma bedeli İl Özel İdaresi’nin hesabına aktarıldı” dedi. Restorasyon için de 2 milyon TL ödeme yapılacak. Otel için ilk olarak Özel İdare uzmanları, 4.5 milyon lira değer biçmiş mal sahipleri ise 16 milyon 500 bin lira istemişti. Otelin kamulaştırma bedeli ile ilgili kesin kararı mahkeme verecek. Olası bir fark da bakanlık tarafından karşılanacak. Sivil toplum örgütlerinin ağırlıklı görüşü Madımak’ın kütüphane yapılması.

MÜZE Mİ OLACAK KÜTÜPHANE Mİ?

AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, “Madımak oteli yazısının yerine ise binanın üzerine “Bu katliam, insanlık suçu unutulmasın” yazısının asılacağını ifade etti. Otelin müze yapılmasına Arif Sağ karşı çıkarken Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ise müze konusunda ısrarcı. Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek, “Doğru bir adım. Müze olması çok önemli değil. Gerginlik yaratmayacak ve olayı unutturmayacak bir çözüm bulunmalı” derken, Pir Sultan Abdal Dernekleri Başkanı Fevzi Gümüş de, müze isteğini tekrarladı.

NEŞE SARIDOĞAN - Star- 18 haziran 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.