18 cenaze sıfır şikayet

18 cenaze sıfır şikayet

18 cenaze sıfır şikayet   Balcılar’daki Kuran kursunda 18 cana malolan patlamanın ardından şikáyetçi kimse çıkmazken...

A+A-

18 cenaze sıfır şikayet18 cenaze sıfır şikayet 
 
Balcılar’daki Kuran kursunda 18 cana malolan patlamanın ardından şikáyetçi kimse çıkmazken belde halkı ölenlerin "şehit" olduğu görüşünde. 12 yaşındaki kızını yitiren Barış Semerci yaşananları "takdiri ilahi" diye değerlendirip kimsenin ihmalini görmediğini söyledi ve ekledi: Sakın kurs için kötü bir şey yazmayın.

KONYA’nın Taşkent İlçesi’ne bağlı Balcılar Beldesi’nde, izinsiz Kuran kursu olarak kullanılan ve önceki gün sabaha karşı gaz kaçağının neden olduğu patlamayla yıkılan Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu’nun enkazı altında can veren 17 küçük öğrenci ile kurs öğretmeninin yakınlarıyla, yaralanan 29 kişi arasından tek şikáyetçi çıkmadı. Çocuklarını önceki gece son yolculuklarına uğurlayan anne- babalar, olayın sorumluları hakkında şikáyetçi olup olmayacakları sorulduğunda, "Takdiri ilahi. Ölüme inanıyoruz, şikáyetçi olmayacağız" yanıtını verdi. 12 yaşındaki Leyla Semerci’nin seramik ustası babası Barış Semerci, kızının ölümü için "takdiri ilahi" diyerek, kızının "şehit" olduğunu söyledi. Semerci, "Kuran kursundaki patlamada bir ihmal görüyor musunuz?" sorusuna ise "Hayır! Sakın kurs için kötü bir şey yazmayın. Onlar her zaman bizi ve beldemizi düşünüyorlar" dedi.

Güllerimiz soldu

Çöken yurtta kızı Şerife’nin yaralandığını söyleyen Ahmet Atayer ise, "Yaşanan takdiri ilahi. 18 şehit verdik, güllerimiz açmadan soldu. Cenazelerimizin birinin yüzünde Arapça harflerle kendiliğinden ’Lailaheillallah’ yazılmış. Bu büyük bir mucizedir" dedi. Atayer, kızını yabancı dil öğrenmesi için bu yurda verdiğini belirtirken, "Şikáyetçi olmayacağız. Bu takdiri ilahi ve Allah’tan gelen bir şeydir" diye konuştu. Belde halkının büyük kısmı da kayıplarını "şehit" olarak niteledi. Patlamadan sağ olarak kurtulan Kuran kursu öğrencisi Merve Avcı, rahatsızlanınca yeniden hastaneye sevk edildi. Yaralılardan 2’sinin tedavisi Ankara’da, 25’inin ise Konya’da sürüyor. Patlamadan kurtulanlara psikolojik destek verileceği açıklandı.

Erkek yurduna giremedik

Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’ne bağlı olarak beldede faaliyet gösteren Boğaziçi Erkek Öğrenci Yurdu ise önceki günkü patlamanın ardından kapılarını dışardan gelenlere kapadı. Yurt yetkilileri muhabirimizin içeri girme önerisini kabul etmedi. Yetkililer, "Kapasitemiz 100 kişilik. Ancak şu anda 60 kadar öğrenci var" demekle yetindi. Bu sırada yurtta kalan erkek öğrencilerin pencerelerden bakmaları dikkat çekti. Süleymancılar cemaatine ait erkek Kuran kursu yaz döneminde 60 kişilik bir kapasiteye ulaşılırken, Diyanet’in Kuran kursuna ise yoklama defterine göre 30 öğrenci katılıyor. Boğaziçi Erkek Öğrenci Yurdu modern görüntüsüyle dikkat çekerken, Diyanet’in kursundaki bakımsızlık, yatakhanelerin durumu, bazı yatakhanelerin gelişi güzel atılmış yataklarla depo haline getirilmiş olduğu görüldü.

Genel müdür Azrail

yurt binasınına enkazında bulunan bir mektup dikkat çekti. Bir öğrencinin yazdığı tahmin edilen, ’Kandiliniz mübarek olsun’ diye başlayan mektupta, esprili bir şekilde ölüm anlatılıyor. Mektupta ’Ahiret Havayolları ile seyahat edileceği, Ahiret Hava Yollarının genel müdürünün Azrail olduğu’ yazıyor.

Karanlıkta gömüldüler

YURT binasının çökmesi sonucu ölen 18 kişiden 17’si teşhis işlemlerinin uzaması yüzünden önceki gece gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. İlk olarak faciada yaşamını yitiren 6 kız çocuğu için beldede cenaze töreni düzenlendi. Konya şehir merkezinden geç saatlerde beldeye getirilen 4 öğrencinin cenazesi ise hava karardıktan sonra, otomobil farlarının ışığında, dualarla toprağa verildi. 13 yaşındaki kızı Şehrinaz’ı hiçbir yerde bulamayan baba Hasan İbrahim Avcı’nın isteği üzerine akşam saatlerinde enkazda yeniden arama yapıldı. Enkazdan çıkarılan küçük kız da dün toprağa verildi.

4 kişi adliyeye sevkedildi

OLAYLA ilgili olarak gözaltına alınan Balcılar Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Mehmet G, Özel Boğaziçi Ortaöğretim Yurdu Müdürü İbrahim Ç, Müdür Yardımcısı Mehmet S. ve yurdun kurucusu olduğu belirtilen Mümin E’nin, jandarmada ifadeleri alındı. Zanlılar daha sonra adliyeye sevkedildi. Hadim Adliyesi’ne getirilen 4 kişinin, savcılıkta ifadeleri alınıyor.

Okan KONURALP- Soner KAVAK- Ali GÜLER İsmail AKKAYA- Özgür SARI / KONYA, DHA
HÜRRİYET - 03 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.