18 kişi öldü ama tutuklu yok

18 kişi öldü ama tutuklu yok

18 kişi öldü ama tutuklu yokKonya'da gaz patlamasıyla yıkılan ve 18 kişinin ölümüne neden olan kaçak kuran kursu davasıyla...

A+A-

18 kişi öldü ama tutuklu yok18 kişi öldü ama tutuklu yok

Konya'da gaz patlamasıyla yıkılan ve 18 kişinin ölümüne neden olan kaçak kuran kursu davasıyla ilgili tutuklu sanık kalmadı.Ölen çocukların velileri olayla ilgili şikayette bulunmamıştı.
 
Konya’da gaz patlaması sonucu çöken ve 18 kişinin ölmesine sebep olan yurt faciası davasıyla ilgili tutulu sanık kalmadı. Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde yurt binasının çökmesiyle ilgili olarak “ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet verme” suçundan tutuklu 2 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, tutuklu bulunan Özel Boğaziçi Ortaöğretim Yurdu Müdürü İbrahim Çömlek ve yurdun müdür yardımcısı Mehmet Semerci'nin avukatları, Hadim Sulh Ceza Mahkemesine başvurarak, 2 sanığın tahliyesini ve tutuksuz yargılanmasını istedi.

Talebi görüşen mahkeme heyeti, “ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet verme” suçundan tutuklu Çömlek ve Semerci'nin CMK'nin 109. maddesine göre adli kontrol altına alınıp yurt dışına çıkma yasağı konulmak kaydıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Olayla ilgili delil toplanmasına devam edildiği, doğal gaz tesisat raporu ve binanın çökmesiyle ilgili diğer delillerin mahkemeye ulaşmasının beklendiği öğrenildi.

1 Ağustosta Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde, kız öğrencilerin kaldığı, kaçak kuran kursu verildiği iddia edilen yurt binası, sıkışan gazın patlaması nedeniyle çökmüş, 18 kişi ölmüş, 27 kişi yaralanmıştı. Ölen çocukların aileleri olayla ilgili bir şikayette bulunmamıştı.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 4 kişiden 2'si, daha önce, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

RADİKAL - 7 Ekim 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.