18. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Sahiplerine Verildi

18. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Sahiplerine Verildi

18. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri,  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. 8 Ocak 1996'da öldürülen...

A+A-

18. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri,  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

8 Ocak 1996'da öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe'nin doğum gününde gerçekleştirilen ödül törenine birçok gazetecinin yanı sıra Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe, siyaset ve medya dünyasında isimler katıldı.

Ödüllerini Deniz Fırat’a adadılar

Yazılı Haber Ödülü,”‘Êzidî Kadınların Çığlığı” başlıklı haberiyle kazanan JİNHA Muhabiri Zehra Doğan, ödülünü Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe’nin elinden aldı. 

Doğan, "7 binden fazla kadın DAİŞ tarafından ele geçirilip tecavüze uğradı. Binlerce kadın ve çocuk tecavüze uğruyor ve bunların çoğu canlı bomba eylemine hazırlandırılıyordu. Metin Göktepe, Musa Anter ve Gurbeteli Ersöz yaşamış olsa, 'Bu habere muhakkak gitmeliyim' diyecek canı pahasına bu haberi takip edecekti. Bu yüzden habere gittim" dedi.

Ödülü gazeteci Deniz Fırat adına aldığını belirten Doğan, "Ödülü Kobanê ve Şengal'de direnen YPJ'li kadınlara adıyorum. Sizleri YPJ'li kadınların direniş zılgıtlarıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Görüntülü Haber Ödülü ise, "Canlı Yayında IŞİD'in Sınır İhlali" konulu haberle İMC TV Muhabiri Saadet Yıldız ile Kameramanı Refik Tekin'e verildi. Yıldız, ödülü IŞİD saldırılarında yaşamını yitiren gazeteci Deniz Fırat'a adadı. 

Agos’a Jüri Özel Ödülü     

Yerel Gazetecilik Ödülü'nü, "HES'tirin Gidin" başlıklı haberiyle Nabız gazetesi muhabiri Gençağa Karafazlı aldı.

Fotoğraf Ödülü ise 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma'da, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in Soma'da bir madenciyi tekmelemesini gösteren "İktidar Tekmesi" adlı fotoğrafıyla, 9 Eylül Foto Muhabiri Mehmet Emin Al'a verildi.

Bu yılki Jüri Özel Ödülü'nü Ermeni Soykırımı'nın 100'üncü yılında Ermeni halkının ve basının sesi olmak konusundaki kararlı tutumu nedeniyle Agos gazetesine verilirken, ödülü gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan aldı. 

Nuh Köklü ve Kadri Bağdu Ödülleri

Nuh Köklü ve Kadir Bağdu Özel Ödülleri de bu yıl ilk kez sahiplerine verildi. Türkiye Gazeteciler Sendikası, basın alanında örgütlenme çabalarından ötürü Nuh Köklü Özel ödülünü aldı.

 Kadri Bağdu Özel ödülü ise Charlie Hebdo katliamının ardından çıkardığı özel sayı ile Cumhuriyet Gazetesi'ne verildi. 

Jüri gazeteciler Hüseyin Aykol, Amberin Zaman, Yazgülü Aldoğan, Celal Başlangıç, Yalçın Doğan, Murat Sabuncu, Erol Önderoğlu, Fikret İlkiz, Kamil Tekin Hilmi Hacaloğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'dan oluştu. (BK)

* Bu haberin hazırlanmasında Birgün, Yüksekovahaber, İMC’den yararlandık.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.