19 Aralık'ta yaşamını yitirenler tüm yurtta anıldı

19 Aralık'ta yaşamını yitirenler tüm yurtta anıldı

19 Aralık'ta yaşamını yitirenler tüm yurtta anıldı ‘Hayata Dönüş’te yaşamını yitirenler, başta İstanbul, Ankara...

A+A-

19 Aralık'ta yaşamını yitirenler tüm yurtta anıldı19 Aralık'ta yaşamını yitirenler tüm yurtta anıldı
 
‘Hayata Dönüş’te yaşamını yitirenler, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere yurdun dört yanında anıldı

19 Aralık ‘hayata dönüş’ operasyonunun yıl dönümü nedeni ile eski Bayrampaşa Hapishanesi nünde bir araya gelen tutuklu yakınları, insan hakları savunucuları ve demokratik kitle örgütleri, katliamın sorumlularının cezalandırılmasını istedi. 

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Tecrite Karşı Mücadele Platformu, Halk Cephesi, Demokratik Haklar Federasyonu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi Girişimi’nin de aralarında olduğu onlarca örgüt, 19 Aralık Katliamı’nın yıl dönümü nedeni ile, Bayrampaşa Hapishanesi önünde bir ara geldi.

Operasyonda yaşamını yitirenlerin ve yanan kadınların fotoğraflarını taşıyan protestocular, ‘’Katil devlet hasep verecek’’, ‘’Devrimci tutsaklar onurumuzdur’’ sloganlarını attılar.  Operasyon sırasında Bayrampaşa Hapishanesi’nde tutuklu bulunan TAYAD’lı Mehmet Güvel, ‘’9 yıl önce adına ‘hayata dönüş’ denilen katliamla öldürülen devrimciler, bugün de F Tipi hapishanelerindeki tecritte tedavisiz bırakılarak katlediliyor’’ dedi.

Çanakkale Hapishanesi’ndeki operasyona tanıklık eden Veysel Şahin ise yaşanan vahşeti anlatarak, ‘’Bu katliamın er ya da geç hesabını soracağız’’ diyerek,  katliamın asıl sorumlularının bir an önce cezalandırılmasını istedi.

KIRMIZI KARANFİLLER BIRAKTILAR

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında açıklama yapan kitle, ‘hayata dönüş’ operasyonunda yaşamlarını yitirenlerin isimlerini tek tek sayarak, hep bir ağızdan ‘’yaşıyor’’ diye bağırdılar ve hapishane önüne kırmızı karanfiller bıraktılar.

Öte yandan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi de Bayrampaşa Hapishanesi önünde yaptığı basın açıklaması ile katliamı 19 Aralık katlimını kınadı. Katlimda yaşamını yitirenleri andı.

Birgün - ZEYNEP KURAY - 20 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.